7. Qualitat de vida

Amfiteatre romà de tàrraco

Tarragona compta amb 14 quilòmetres de litoral, amb 11 platges de sorra fina.

L’oferta cultural, gastronòmica i d’oci de Tarragona és rica, àmplia i variada.

Tarragona ha crescut al llarg dels anys, però manté una mida humana i ofereix una gran oferta cultural i de lleure. El seu clima, suau, permet practicar esport a l’aire lliure tot l’any, i el litoral de la ciutat és accessible per gaudir de les platges, de clares i càlides aigües i de fina i daurada sorra, i dels passejos marítims. Altrament, disposa de més de sis-cents vint equipaments esportius per practicar activitats com la natació, el tennis, l’esquaix, el pàdel, l’atletisme, el futbol, el bàsquet o la petanca, entre d’altres; i de cent vint-i-quatre pistes poliesportives i cent vint-i-cinc sales esportives. 

En l’àmbit cultural, el Teatre Metropol i el Teatre Tarragona ofereixen una programació teatral, musical i de dansa a la tardor, a l’hivern i a la primavera. 

També destaquen les festes tradicionals, com la vistosa Setmana Santa, el festival de reconstrucció romana Tarraco Viva, els castells, amb les seves excepcionals construccions, i la participativa Festa Major de Santa Tecla, amb la diversitat folklòrica d’elements tradicionals; festes que es viuen al carrer i que han situat la cultura popular als més alts nivells com un important atractiu turístic.

El Mediterrani imprimeix caràcter a Tarragona i a la seva gastronomia. Al barri de pescadors, al Serrallo, es pot trobar una cuina basada en els productes frescos del mar. L’oferta gastronòmica s’estén al centre i a la Part Alta ―com es coneix el barri històric―, amb una variada oferta de qualitat que va des de la cuina més tradicional fins a la cuina d’autor, liderada per xefs joves i innovadors. Una oferta gastronòmica complementada per l’enologia de qualitat d’una important zona vinícola amb cinc denominacions d’origen —com Priorat, Penedès o Tarragona—, a les quals se sumen la DO Cava i la producció d’olis de la categoria extraverge i de fruits secs.

A la façana marítima de Tarragona s’erigeix Port Tarraco, destinat a rebre creuers de luxe i considerat una de les marines europees més modernes, segures i còmodes per als megaiots. També s’hi troba el Port Esportiu de Tarragona, amb més de quatre-cents quaranta amarratges, que disposa del Club Nàutic més antic d'Espanya i on es pot realitzar qualsevol esport nàutic, com vela, rem, surf de vela, esquí nàutic, submarinisme i fins i tot pàdel. Encara en el món dels esports, els amants del golf disposen de fins a cinc camps a tocar de la ciutat. Pel que fa a l’oci, el Casino Tarragona, situat en ple nucli històric, al balcó del Mediterrani, està obert tots els dies de l’any.

Golf

Platja

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat