Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Tria Tarragona Potencialitat econòmica

Potencialitat econòmica

La ciutat té 136.496 habitants i és el centre d'una àrea de 30 km de radi, on viuen més de 600.000 persones.

Els serveis formen el sector econòmic amb més pes en el PIB tarragoní.

Tarragona és la ciutat més poblada de tota la província de la qual n'és la capital, i concentra en el seu terme totes les tipologies de serveis. Aquest fet li atorga una àmplia capacitat d'atracció d'inversions i talent, que exerceix principalment en un radi de 30 km, on viuen 600.000 persones, aproximadament.

  • Superfície: 57,9 km²
  • Població: 136.496 habitants
  • Densitat de població: 2.358,3 habitants/km²
  • Província: 804.664 habitants

MÉS DADES SOCIOECONÒMIQUES DE TARRAGONA

El PIB tarragoní arriba fins als 5.349,6 milions d'euros. Pel que fa al pes dels sectors econòmics, els serveis (formats, entre d'altres, pel comerç, serveis immobiliaris i empresarials, hoteleria i mediació financera) tenen una participació que arriba al 73.53 % del VAB, seguits de la indústria, amb un 22.21 %; la construcció, amb un 3,81 %, i l'agricultura, amb un 0,42 %. Els serveis, junt amb la importància de la indústria basada en la química i l'energia, converteixen Tarragona en la capital de la segona àrea de desenvolupament econòmic de Catalunya, darrere de Barcelona.

Respecte al sector comercial, Tarragona és el segon municipi capçalera d'àrea comercial de Catalunya, amb un mercat potencial total només superat per Barcelona, gràcies tant a la despesa dels habitants com per l'efecte del turisme en la seva zona d'influència.

Segells de reconeixement d'administració oberta