Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Tria Tarragona Qualitat de vida

Qualitat de vida

Amfiteatre romà de tàrraco

Tarragona compta amb 14 quilòmetres de litoral, amb 11 platges de sorra fina.

L’oferta cultural, gastronòmica i d’oci de Tarragona és rica, àmplia i variada.

Tarragona ha crescut al llarg dels anys, però manté una mida humana i ofereix una gran oferta cultural i de lleure. El seu clima, suau, permet practicar esport a l’aire lliure tot l’any, i el litoral de la ciutat és accessible per gaudir de les platges, de clares i càlides aigües i de fina i daurada sorra, i dels passejos marítims. Altrament, disposa de més de sis-cents vint equipaments esportius per practicar activitats com la natació, el tennis, l’esquaix, el pàdel, l’atletisme, el futbol, el bàsquet o la petanca, entre d’altres; i de cent vint-i-quatre pistes poliesportives i cent vint-i-cinc sales esportives. 

En l’àmbit cultural, el Teatre Metropol i el Teatre Tarragona ofereixen una programació teatral, musical i de dansa a la tardor, a l’hivern i a la primavera. 

També destaquen les festes tradicionals, com la vistosa Setmana Santa, el festival de reconstrucció romana Tarraco Viva, els castells, amb les seves excepcionals construccions, i la participativa Festa Major de Santa Tecla, amb la diversitat folklòrica d’elements tradicionals; festes que es viuen al carrer i que han situat la cultura popular als més alts nivells com un important atractiu turístic.

El Mediterrani imprimeix caràcter a Tarragona i a la seva gastronomia. Al barri de pescadors, al Serrallo, es pot trobar una cuina basada en els productes frescos del mar. L’oferta gastronòmica s’estén al centre i a la Part Alta ―com es coneix el barri històric―, amb una variada oferta de qualitat que va des de la cuina més tradicional fins a la cuina d’autor, liderada per xefs joves i innovadors. Una oferta gastronòmica complementada per l’enologia de qualitat d’una important zona vinícola amb cinc denominacions d’origen —com Priorat, Penedès o Tarragona—, a les quals se sumen la DO Cava i la producció d’olis de la categoria extraverge i de fruits secs.

A la façana marítima de Tarragona s’erigeix Port Tarraco, destinat a rebre creuers de luxe i considerat una de les marines europees més modernes, segures i còmodes per als megaiots. També s’hi troba el Port Esportiu de Tarragona, amb més de quatre-cents quaranta amarratges, que disposa del Club Nàutic més antic d'Espanya i on es pot realitzar qualsevol esport nàutic, com vela, rem, surf de vela, esquí nàutic, submarinisme i fins i tot pàdel. Encara en el món dels esports, els amants del golf disposen de fins a cinc camps a tocar de la ciutat. Pel que fa a l’oci, el Casino Tarragona, situat en ple nucli històric, al balcó del Mediterrani, està obert tots els dies de l’any.

Golf

Platja

Segells de reconeixement d'administració oberta