Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Tria Tarragona Activitat i creixement industrial

Activitat i creixement industrial

Port de Tarragona

Tarragona es converteix en un hub logístic amb la Zona d'Activitats Logístiques del port.

El polígon químic de Tarragona genera 45.000 llocs de treball.

Els polígons industrials amb què compta Tarragona estan ben comunicats, equipats amb serveis moderns i amb espai disponible per acollir-hi noves empreses. En aquests polígons s’ubiquen empreses que gaudeixen de la bona localització i comunicació de la ciutat. Hi trobem, entre d’altres, Repsol; BIC Iberia, SA; Basf; Covestro (antiga Bayer); Dow Chemical Ibérica; Clariant; Carburos Messer; CLH; Euroports Ibérica TPS, SL; Euroports TPS Port Spain, SL; Cementos Esfera SA; Prime Steel, SA; Carbonell Figueras, SA; DHU Ibérica, SAU i Aarus Marítima, SA.

El port de Tarragona i el seu desenvolupament com a hub logístic esdevé un important dinamitzador per a la indústria tarragonina, en què la logística i el transport intermodal han adquirit un pes destacat gràcies al Centre Intermodal del Camp i a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port. És evident que el port no s’entendria sense la química ni a la inversa. L'ampliació del Moll de la Química situa el port de Tarragona com un dels grans ports del Mediterrani en el sector dels productes químics i petroquímics, i referent al sud d'Europa. El port de Tarragona es referma com la porta del Mediterrani que apropa la indústria química al món.

És el cinquè port més important d'Espanya i el primer de l'Estat quant a tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.

El 2016 destaquen els bons resultats en cereals, pinsos, fruita, vehicles, animals vius, project cargo i creuers, entre d'altres. Alhora, el port de Tarragona ha mantingut els índexs de moviment de mercaderies en comerç exterior. 

El port de Tarragona garanteix l’agilitat en els processos d’inspecció amb l'edifici d’Instal·lacions Frontereres de Control Sanitari de Mercaderies (IFCSM). També ofereix qualitat i rapidesa en l’operativa portuària mitjançant els seus referencials específics per a terminals marítimes de mercaderies a granel i de líquids, contenidors i vehicles, i amb els seus manuals de servei per practicatge, remolc i amarratge.

Uns dels elements vitals per a la ciutat és el clúster químic, on es concentra el 25 % de l’activitat d’aquest sector a tot Espanya i que és el més important del sud d’Europa. Segons estimacions de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), el polígon químic de Tarragona genera fins a quaranta-cinc mil llocs de treball i té una producció de vint-i-un milions de tones.

Segells de reconeixement d'administració oberta