Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Tria Tarragona Turisme, cultura i comerç

Turisme, cultura i comerç

Amfiteatre romà de Tàrraco

Tarragona, capital cultural de la Costa Daurada, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

Tarragona es reafirma en l'aposta decidida pel tràfic de creuers i incrementa la seva presència al sector amb la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada, amb la voluntat de ser una destinació turística de primer nivell en el món dels creuers.

El conjunt monumental romà ―declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000―, les mostres úniques de l’època medieval, diversos edificis modernistes, els museus, les platges i la façana marítima configuren l’atractiu turístic de Tarragona. Es tracta d’una destinació cultural única, ben complementada amb una gastronomia i una trama urbana i comercial que garanteixen la satisfacció del visitant. Uns trets amb els quals la ciutat s’ha posicionat com un espai de referència per a la celebració de congressos, amb un palau firal i de congressos de qualitat, ubicat en ple centre de la ciutat.

Dels festivals destaca Tarraco Viva, jornades de divulgació històrica romana. 

A més,Tarragona és la base ideal per accedir a la gran oferta lúdica i d’oci de la Costa Daurada, de la qual destaca el complex PortAventura World Parks & Resort, format pel millor parc temàtic del sud d’Europa, diversos restaurants, un parc aquàtic, un centre de convencions, tres camps de golf i el recentment inaugurat parc Ferrari Land.

Tarragona, que enguany s'estrena com a port base, espera rebre quaranta mil creueristes al llarg d'aquest 2017, fet que posicionarà Tarragona dins el mercat de creuers.

L’activitat comercial combina diversos formats que donen resposta a tot tipus de necessitats i de preferències. El centre de la ciutat el formen establiments tradicionals, propers i de qualitat, així com les principals franquícies. Pel que fa a grans superfícies, Parc Central és un centre comercial cobert que combina espais comercials i d’oci. També, des del 2010, Tarragona té un altre centre comercial, El Corte Inglés. Als afores de la ciutat hi ha Les Gavarres, una zona recreativa i comercial amb establiments de grans i mitjanes superfícies, que properament acollirà un establiment de la companyia sueca Ikea.

Port AventuraEl Corte Inglés
Segells de reconeixement d'administració oberta