Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Tria Tarragona Accessibilitat

Accessibilitat

Distàncies a Tarragona

Tarragona està ben comunicada amb Europa i amb les principals àrees econòmiques de Catalunya i d’Espanya.

La xarxa viària està formada per les autopistes i autovies del Mediterrani (AP-7 i A7), del Nord (AP-2 i A-27), la C-32 (Pau Casals) i la T-11 i les carreteres nacionals que l’enllacen amb la resta de l’Estat (N-240, N-340 i N-420). En particular, la connexió amb Barcelona es pot realitzar tant per l’AP-7 com per la C-32. En el cas del port de Tarragona, l’accessibilitat interna terrestre està garantida a través de l’Eix Transversal —connexió directa i sense semàfors del port de Tarragona amb tota la xarxa viària— i les entrades del moll de Llevant i de Reus.

Quant a les comunicacions aèries, a 45 minuts es troba l’aeroport internacional de Barcelona-El Prat, i a només 7 km l’aeroport de Reus disposa de connexions internacionals.

En l’àmbit del transport ferroviari, Tarragona té dues estacions. La primera, situada al centre de la ciutat, és parada de la línia d'alta velocitat Euromed (Barcelona-Alacant) i ofereix els serveis de rodalies i regionals. I la segona, l’estació Camp de Tarragona de la xarxa AVE, connecta Tarragona amb Madrid en 2 hores i 37 minuts. A més, la Comissió Europea va declarar el Corredor del Mediterrani eix ferroviari de mercaderies i viatgers prioritari per connectar el sud d’Espanya amb la frontera francesa. Actualment s'està treballant en els diferents trams i Tarragona serà un dels principals nodes.

El port de Tarragona és pioner a la costa mediterrània en la utilització del ferrocarril i líder en l’accés directe del ferrocarril a tots els molls. El port és líder al Mediterrani i està consolidat com una de les portes d’entrada i sortida de mercaderies d’Europa. Situat com el cinquè port més important d’Espanya, manté línia amb seixanta països a través de línies marítimes regulars que té establertes amb ports de tot el món. El port és la porta de Tarragona al món.

 

AeroportAutovia
Segells de reconeixement d'administració oberta