Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2010 Freestyle Tarragona 2010

Freestyle Tarragona 2010

Freestyle Tarragona 2010

L'espectacle més emocionant del món de la moto, aquest dissabte 18 de desembre al Tarraco Arena Plaça
02/12/2010

Per primer any, la ciutat de Tarragona ha apostat per l'esport més espectacular del món de la moto i acollirà la celebració del Freestyle Tarragona 2010. És farà en la Tarraco Arena Plaça, on destacarà la presència dels pilots Dani Torres i Jose Miralles, que s’exhibiran davant de la afició tarragonina.

Els aficionats podran gaudir el dissabte 18 de desembre de les actuacions de: 

 • Dani Torres
  • 2010: 3º General Series Red Bull X-Fighters: 1º Red Bull X-Fighters Rome, 3º Red Bull X-Fighters London. 1º X-Knights Costa Rica 2010, 1º X-Knights Panamá 2010.
  • 2009: 1º X-Knights Costa Rica 2009, 1º Red Bull X-Fighters Madrid, 3º Red Bull X-Fighters Londres, 1º Freestyle CH. (Zurich), 1º Speed & Style Bilbao, 1º Freestyle Moto Stars Internacional San Sebastian, Nombroses victòries en Freestyle nacionals i internacionals. 
 • Jose Miralles. Subcampió del Món en la IFMXF 2009, Campió d’Espanya 2005/2006/2007/2008. 
 • Dylan Trull. rookie de l’any 2009. 
 • Franz Meyers. Subcampió Comunitat Valenciana de MX Aleví 65 cc 2005, Campió Comunitat Valenciana SX Aleví 65 cc 2006. Campionats en Argentina: Campió de SX Internacional de la FCM 2008, Campió de SX Internacional de la FCM 2009. 
 • Jabato “Javi Dols”. Subcampió en el Campionat de  Barcelona 2006, tercera posició del Campionat de Cataluña de Superaros. Nascut a Mora d´Ebre - Tarragona 
 • Antonio Navas.


Entrades

Venta d’entrades anticipades a: Moto Sport Busquets, Eroski (Tarragona), Moto Sport Busquets (Reus), Motos Andrés (Valls) i Speed Run (El Vendrell). Preus:

 • Anticipada: 17 €
 • Taquilles mateix dia: 19 €
 • Infantil: 10 €

100 nens socis del Club dels Tarraconins podran gaudir de manera gratuïta del Freestyle Tarragona 2010.

Cal que reservin la seva invitació infantil, trucant al número de telèfon 977 296 249, en horari de 9 a 14 h. Podran recollir la seva invitació infantil per les taquilles de la Tarraco Arena Plaça el mateix dia de la competició, presentant el carnet de soci del Club dels Tarraconins..

Promoció vàlida per a menors de 12 anys (inclosos) i reserves fetes abans del 17 de desembre (inclòs).

Programa Freestyle Tarragona

 
 • 18 h  Obertura de portes
 • 19 h  Presentació de pilots
 • 19.05 h  Inici
 • 22 h  Lliurament de Premis
 

Què és el Freestyle motocròs?

El Freestyle Motocròs o bé “motocròs estil lliure”, també conegut com FMX, és una variació de l'esport del motocròs en la qual els motoristes intenten impressionar als jutges i espectadors. Els pilots volen a més de 10 metres d'altura i arriben a llargues distàncies de longitud, en aquest temps en el qual estan suspesos en l'aire, els pilots han d'executar figures o trucs amb la major dificultat possible, amb estil i finor. Els pilots de FMX s'han inspirat durant molts anys en el BMX (Bycicle motocròs), ja que molts dels trucs provenen del món de la bici. No hi ha cap dubte, el FMX és la modalitat més espectacular del motociclisme, i un dels esports amb més risc en el món. S'usen motocicletes de motocròs amb diferents modificacions per assolir una major rigidesa, s'adapten alguns elements especials per a realitzar figures. Els trucs més comuns són el Rock Sòlid, Cordovès, Tsunami, Whip, Backflip.

El Freestyle Motocròs va néixer a mitjans dels anys 90. Alguns pilots de Motocròs i Supercròs s'atrevien a executar figures en els altiplans i salts triples dels circuits. Un dels primers pilots en atrevir-se va ser el llegendari pilot Nord-americà Jeremy McGrath, executant els primers Superman damunt d'una moto. A partir d'allí van ser molts els pilots que van seguir els seus passos, fins que van aparèixer al mateix temps dos pilots professionals en motocròs, Mike Metzer i Edgar Torreontelas, els autèntics padrins del Freestyle Motocròs. Tot el món es va quedar sorprès del que es podia fer volant damunt d'una motocicleta. A mitjans de 2001 va arribar la revolució del FMX, Carey Hart va ser el primer pilot a realitzar un BackFlip. A partir d'aquest moment aquesta modalitat es va expandir per tot el món i especialment a Espanya, amb un gran nombre d'espectadors. En l'any 2004, l'espanyol Sidney d'Andrés va realitzar el primer BackFlip en terres espanyoles, causant una gran revolució en el nostre país i part d'Europa. A dia d'avui, el Freestyle Motocròs és un dels esports amb més acceptació en el món de l'espectacle.

La pràctica d'aquesta modalitat requereix una gran experiència del motocròs, amb una tècnica molt depurada i una gran força mental. Els escenaris més comuns són els pavellons esportius, les places de toros i els espais a l'aire lliure. Es necessita un espai de 70 metres de llarg, sense cap obstacle. Es col·loca una rampa especial per a fer el salt, i una recepció en forma de piràmide perquè els Riders puguin aterrar amb comoditat. Aquestes piràmides poden ser estructures metàl·liques, o bé piràmides de terra.

Segells de reconeixement d’administració oberta