Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2011 Oberta la inscripció a la propera sortida "Tarragona, véns a la muntanya?"

Oberta la inscripció a la propera sortida "Tarragona, véns a la muntanya?"

Oberta la inscripció a la propera sortida "Tarragona, véns a la muntanya?"

Serà el proper diumenge 23 d'octubre al Mirador dels Dedalts (Vandellós)
07/10/2011

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, seguint el programa “Tarragona véns a la muntanya?” està ja preparant la propera sortida, que serà el diumenge 23 d’octubre al Mirador dels Dedalts. Sortint de la població de Vandellòs, l’itinerari passa per el Camí dels Fontanals, el Camí dels Graus, el Mirador dels Dedalts, la Cresta de les Obagues de Castelló, El Coll de la Creu, el Grau i les Obagues de Castelló i Castelló-Masboquera.

Amb una distància de 10 quilòmetres de recorregut, aquesta ruta cobreix un desnivell d’uns 400 metres i té una dificultat mitjana. Les muntanyes de Vandellòs formen part de la branca meridional de la serralada prelitoral. Eixutes i en alguns indrets esquerpes, mostren un relleu constituït per un muntanyam compacte organitzat en serres i moles individualitzades per la disposició de la xarxa hidrogràfica. El vessant sud, rocós i recobert per brolles i garrigues, cau sobtadament cap al mar, mentre que el vessant nord, encarat a la vall del riu de Llastres, presenta una panoràmica més amorosida i diversa, amb la presència d’àrees de conreu al fons de les valls. És en aquest sector on es troben el Mirador dels Dedalts i els graus de Castelló i de Vandellòs, que mostren indrets obacs entre espadats considerables.

Des del capdamunt del poble de Vandellòs seguirem el Camí dels Fontanals que ens portarà al Mirador dels Dedalts traspassant la cinglera mercès al Grau de Vandellòs. Des d’aquí, passant a tocar les parets enrunades del Corral del Coixet arribarem a la colladeta que es forma als vessants del Tossal de Penjabudells des on carenejarem pels Graus i la Punta de Castelló fins arribar al Collet de la Creu i iniciarem la baixada vers el llogarret de Castelló. Per finalitzat l’itinerari continuarem caminant vers Masboquera pel vell camí que comunicava ambdós indrets.

 

Dades

  • Sortida:  23 octubre 2001, a les 7.45 h a la pl. Imperial Tàrraco.
  • Tornada: A les 15 h aproximadament a la pl. Imperial Tàrraco. 
  • Inscripcions: Del 10  al 21 d’Octubre a les piscines municipals: Part Baixa-Serrallo, Campclar, Bonavista i Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, i Riuclar.
  • Preu: 15 € /Sortida. Places limitades. 
  • Més informació: Patronat Municipal d’Esports: 977 550 299 - 977 550 07. Piscines Municipals: Part Baixa-Serrallo, 977 226 054; Bonavista, 977 554 637; Sant Salvador,  977 522 701; Sant Pere i Sant Pau, 977 200 298 i Riuclar, 977 55 71 77.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta