Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2011 Sortida als Motllats de Capafonts

Sortida als Motllats de Capafonts

Sortida als Motllats de Capafonts

El proper diumenge tindrà lloc la sortida d'hivern del programa d'excursions "Tarragona, véns a la muntanya?", organitzada pel Patronat Municipal d'Esports
28/02/2011

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona continua amb el programa d’excursions Tarragona, véns a la muntanya? i el proper diumenge 6 de març hi haurà la sortida d’hivern, que serà als Motllats de Capafonts.

La sortida presenta el següent itinerari: Capafonts- La Foradada -Cingle de l’Escudelleta- Salt de la Pixera-Cova del Grèvol- La Font Nova- La Creu Trencada- Grau de Capafonts- Capafonts.

  • Distància: 10 quilòmetres de recorregut
  • Desnivell: 500 metres de desnivell       

Caminant pel territori de Capafonts podem trobar una gran diversitat de paisatges que vénen marcats per un relleu singular, per les formes que prenen roques i cingles, pels comellars i enlairades valls que formen barrancs i torrents, per les terres encara conreades, pels boscos..., els quals formen uns singulars conjunts amb formidables panoràmiques.

Des del poble de Capafonts seguirem el camí que puja als Motllats per la Foradada, una obertura al cingle calcari on podrem descansar mirant Capafonts per un forat. Camí amunt arribarem al cingle de l’Escudelleta, cavat de balmes, on visitarem la Cova del Grèvol, que serví d’aixopluc dels ramats que pasturaven als Motllats, i ens atansarem al Salt de la Pixera abans d’entrar a la Calma dels Motllats. Continuarem travessant nombrosos comellars fins arribar a la Font Nova i a la Creu Trencada des d’on tornarem al poble per l’antic camí de Capafonts a Reus passant pel Grau, des d’on s’atalaia una magnífica vista sobre la vall superior del Brugent.

  • Sortida: 7.45 h des de la pl. Imperial Tàrraco.
  • Tornada: 15 h. aproximadament a la pl. Imperial Tàrraco
  • Inscripcions fins al 4 de març a les instal·lacions següents: piscines municipals Part Baixa-Serrallo, Campclar, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i Riu Clar.
  • Preu: 11€.  Places limitades.
  • Informació: Patronat Municipal d’Esports (977 550 299) i a les piscines municipals
Segells de reconeixement d’administració oberta