Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2012 Cursa monumental Tarragona 2012

Cursa monumental Tarragona 2012

Cursa monumental Tarragona 2012

Nou esdeveniment esportiu ciutadà organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Tarragona i Seventynine Events, que se celebrarà el proper diumenge 17 de juny.
Cursa monumental Tarragona  2012 A la fotografia, de Jaume Omella: Jaume Rué, director de la cursa Monumental 2012 i Xavier Tarrés, Tinent d’alcalde d’Esports.
10/05/2012

La Cursa Monumental 2012 és un una acció esportiva que vol difondre el patrimoni de l’extraradi de la ciutat a través de la xarxa de camins de Tarragona, creada pel fotògraf i geògraf tarragoní Rafel López. Aquesta xarxa és un projecte de ciutat que recolza “Tarragona 2017”. Des de sempre la ciutat ha estat connectada amb el seu territori a través d’antics camins de carro, de ferradura, senders i també altres camins més actuals.

La prova, que es fa enmig de l’entorn natural de la ciutat, té un caire responsable i mediambiental i està oberta a tothom, sense límits d’edat i nivells esportius. Hi ha tres modalitats de participació, que sortiran de forma gradual amb una diferència d’un quart d’hora:

  • Cursa BTT, de 30 km de distància
  • Cursa a peu de muntanya, de 13 km
  • Caminada, de 5,5 km.

 

La sortida i l’arribada de la cursa estarà situada al pàrquing que hi ha al final del carrer Arquebisbe Josep Pont i Gol, al costat del Parc Francolí, on hi haurà una zona de serveis per pal·liar les necessitats dels participants. Pel que fa als serveis mèdics, es comptarà amb un desfibril·lador semiautomàtic.

Xavier Tarrés, tinent d’alcalde d’Esports ha manifestat: “aquesta cursa no és solament esportiva, està molt vinculada a l’esperit d’una ciutat patrimoni mundial que organitza els Jocs del Mediterrani, Tarragona 2017”.

La Jove Cambra Internacional s’ha afegit al projecte i enguany trasllada la seva habitual Cursa Infantil Solidària al mateix indret. D’aquesta manera, els més petits també participaran de la jornada, i per una bona causa: la leucèmia infantil. L’aportació econòmica es farà mitjançant les inscripcions però cada nen participant aportarà la voluntat.

Finalment, la jornada esportiva acabarà amb el lliurament dels premis als millors classificats i un esmorzar per recuperar forces. També es farà un sorteig de regals entre tots els participants.

Més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta