Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2012 El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida a Prades

El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida a Prades

El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida a Prades

L'itinerari recorre l'entorn dels castanyers del Fondo de la Salanca i forma part del programa “Tarragona, vens a la muntanya?”
El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida a Prades Tarragona, véns a la muntanya?
08/10/2012

 

El Patronat Municipal d’Esports, seguint amb el programa “Tarragona, vens a la muntanya?” ha organitzat una sortida als Castanyers del fondo de la Salanca (Prades) que tindrà lloc el diumenge, 21 d’octubre.

L’itinerari serà el següent: Prades, Coll de la Foguina, Coll del Bosc, Coll de les Masies,Tossal Gros, Fondo de la Salanca, Mas de la Llana i Vallclara.

La distància és d’11 quilòmetres de recorregut, amb 150 metres de desnivell positiu i prop de 500 de negatiu.

El Fondo de la Salanca és el nom que rep la capçalera enlairada del barranc del Mas de l’Inglès, un barranc enfondit i amagat, de fort pendent i desnivell, que remunta el curs fins a l’obac del Tossal Gros o Tossal de Montibidell, i el coll d’en Ponç. És una de les raconades més desconegudes on abunda un magnífic bosc de castanyers i una esplèndida roureda de martinenc, en la seva part més alta; és un dels enclavaments més ben conservats d’aquest roure en el conjunt del nucli orogràfic de les Muntanyes de Prades.

Des de la vila de Prades se seguirà el camí que, guanyant alçada pels Colomers i el Coll de la Foguina, portarà fins al Coll del Bosc, als peus del Tossal de la Baltasana. Des d’aquí s’iniciarà la baixada vers el Coll de les Masies per continuar en direcció als vessants del Tossal Gros i endinsar-se, en forta i atorrentada baixada, per entre el bosc de castanyers del Fondo de la Salanca. Ja al pla, es continuarà el camí passant a tocar pel Mas de la Llana per arribar, seguint amples camins, fins al poble de Vallclara.

  • Sortida: 7.45 hores, a la plaça Imperial Tarraco.
  • Tornada: 15 hores aproximadament, a la plaça Imperial Tarraco.
  • Inscripcions del 10 al 19 d’octubre: Piscines municipals de la Part Baixa-Serrallo, Campclar, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i Riu Clar.
  • Preu: 15 euros.
  • Places limitades.

 

Més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta