Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2012 El Torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu se celebrarà aquest diumenge al Serrallo

El Torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu se celebrarà aquest diumenge al Serrallo

El Torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu se celebrarà aquest diumenge al Serrallo

Més de 200 participants d'arreu de l'Estat Espanyol participaran d’aquest esdeveniment puntuable per al Campionat de Espanya.
15/06/2012

 

Aquest proper diumenge, 17 de juny, Tarragona acollirà el torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu, que se celebrarà al Poliesportiu municipal El Serrallo de 9 a 20 h. Organitzat pel Club de Ball Esportiu Frak Manresa amb la col·laboració del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona, aquest torneig puntuarà per a la classificació del rànquing estatal.

Es preveu que més de 200 ballarines i ballarins, de totes les edats i procedents de les diferents comunitats autònomes de l'Estat espanyol, es donaran cita aquest diumenge a la nostra ciutat per competir en el torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu. Estaran presents les millors parelles espanyoles del moment, en les modalitats Standard i Balls Llatins, ja que no volen perdre l'oportunitat de millorar la seva classificació nacional de cara a la propera temporada en l'última prova puntuable del calendari.

La qualitat del campionat està garantida ja que el torneig Ciutat de Tarragona és l'última prova puntuable per al Campionat d'Espanya de Ball Esportiu. Totes les competidores i competidors hauran d'esforçar-se al màxim per obtenir la millor puntuació possible per millorar la seva puntuació del rànquing nacional, així com per a poder guanyar aquest torneig.

L'organització tècnica del torneig Ciutat de Tarragona Ball Esportiu va a càrrec de dos dels ballarins més prestigiosos del nostre país, Joana Subirana i Albert Mota, responsables de l'escola Frak Manresa i titulats per l'AEPBS (Associació Espanyola de Professors de Balls de Saló i Esportiu). Els dos han participat en més de 150 competicions i exhibicions, tant a Espanya com a l'estranger, tenen una àmplia formació com a ballarins i són jutges internacionals de ball.

Joana Subirana ha estudiat 8 anys de dansa clàssica, 7 anys de dansa Jazz, dos de contemporània i 7 com a professora d'aeròbic. A més, com una de les millors professionals del ball de saló i esportiu del nostre país ha participat en diferents programes televisius i mitjans de comunicació. Albert Mota, que ha compartit carrera conjunta amb Subirana com a parella de ball, va estudiar dos anys de dansa clàssica i dos més de dansa Jazz. També va participar i va col·laborar en diferents programes televisius catalans i nacionals de TV3, City TV i TVE.

El conseller d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés, ha destacat que "el ball esportiu demostra dia a dia que és una activitat que pot practicar qualsevol persona i és una forma estètica de practicar esport i gaudir de la música. Un espectacle que podrem contemplar amb caràcter competitiu el proper diumenge a Tarragona".

Per la seva banda, la prestigiosa i mediàtica ballarina Joana Subirana, coneguda, entre altres aparicions televisives, per ser membre del jurat del programa "¡Más que baile!" de Telecinco, ha assenyalat que "per a nosaltres és una satisfacció disputar a Tarragona l'última prova de ball de la temporada. La diversió i l'espectacle estan garantits per a tots els assistents que acudeixin al torneig Ciutat de Tarragona al Poliesportiu Municipal El Serrallo".

Actualment hi ha 2.589 llicències federatives de ball esportiu a l'Estat espanyol, de les quals gairebé la meitat, 1.179, pertanyen a Catalunya, la qual cosa indica la gran tradició d'aquest esport al nostre país, aportant un gran nombre de parelles i de gran qualitat.

Aquells que practiquen el ball esportiu, així com altres modalitats de ball, coincideixen a destacar que és una manera molt divertida de mantenir-se en forma. La seva pràctica millora l'equilibri, la coordinació, l'autoestima, el sentit del ritme i millora l'estat físic. A més, és una modalitat oberta a totes les edats.

Els assistents al torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu podran gaudir dels millors ballarins del moment de totes les edats (juvenil, junior, youth, adults i sènior) i de totes les categories, des de les d'iniciació (E i D) a les categories dels més experimentats (C, B i A).

El preu de l'entrada per assistir al torneig Ciutat de Tarragona, en el Poliesportiu Municipal El Serrallo, és d'11,50 € per al públic en general i de 6 € per a jubilats i nens de 6 a 12 anys.

Aquest proper diumenge els tarragonins i les tarragonines podran gaudir de l'espectacle que oferiran els ballarins i les ballarines en el torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu, al Poliesportiu Municipal El Serrallo, de 9 a 20 h.

Segells de reconeixement d’administració oberta