Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2012 Presentades la primera Marxa Cicloturista Eutiches i 'Tarragona a Pedals'

Presentades la primera Marxa Cicloturista Eutiches i 'Tarragona a Pedals'

Presentades la primera Marxa Cicloturista Eutiches i 'Tarragona a Pedals'

Es tracta de dues activitats de cicloturisme pensades per conèixer i gaudir del patrimoni natural i cultural de les comarques tarragonines tot fent esport
Presentades la primera Marxa Cicloturista Eutiches i 'Tarragona a Pedals' D’esquerra a dreta: Artur Aragonès, president del Club Esportiu Eutiches; la regidora d’Esports, Natàlia Rodríguez; Patrícia Anton, regidora de Comerç i Turisme; i Àlex Busquets, tresorer del Club Esportiu Eutiches.
13/03/2012

El proper dissabte17 de març se celebrarà la primera Marxa Cicloturista Eutiches de Tarragona. La prova passarà per quatre ports de muntanya i tindrà una distància de 123 quilòmetres. La sortida destaca per la bellesa i la singularitat dels indrets per on passarà i, a la vegada, per la seva duresa, especialment en el tram que va de Porrera fins al coll de l’Alforja, a més dels colls de la Batalla i de la Teixeta.

“Cal donar suport a iniciatives d’aquest tipus, que promouen la pràctica esportiva en bicicleta i mostren els paisatges més interessants i bonics del nostre entorn”, ha dit la regidora d’esports Natàlia Rodriguez .

Les inscripcions ja es poden realitzar a la web d’Eutiches i a les botigues col·laboradores: Biking Point; Cicles Sport; Ciclos Roman, i Wala Tarragona. La marxa ha estat organitzada per Eutiches Treacks.


Tarragona a Pedals: una ruta que combina l'esport, la cultura i la gastronomia

D’entre les activitats que programa el Club Eutiches destaca també la ruta 'Tarragona a Pedals', que ofereix circular per 223 quilòmetres, amb sortida i arribada a Tarragona. La sortida permet descobrir les comarques de Tarragona, passant pel Montsant i les Muntanyes de Prades. La ruta també vol donar a conèixer l’entorn, la cultura i la gastronomia des de la perspectiva de l’esport i l’aventura. És per això que 'Tarragona a Pedals' organitza viatges d’aventura amb itineraris a la mida dels participants.

L’oferta lúdica i esportiva consisteix en el disseny d’un full de ruta on l’itinerari i la dificultat s’adapten a la demanda del client. Alhora Eutiches Treacks s’encarrega de treure el màxim suc a l’oferta en allotjament –hotels i cases rurals, entre d’altres– a més a més es compta amb restauradors del territori per poder complementar les excursions amb molts moments d’oci i plaer. També s’ofereix la possibilitat de transportar l’equipatge dels clients mentre duri l’excursió o fins i tot un guia que pot acompanyar els excursionistes en el decurs de la sortida.

Segons Patrícia Anton, regidora de Comerç i Turisme, “es tracta d’una ruta que permet un turisme familiar. Mentre uns fan esport amb bicicleta, la resta pot visitar la el patrimoni arqueològic de Tarragona, anar de compres o a la platja. El turisme esportiu es combina amb el cultural i el gastronòmic. Hi ha la voluntat d’ un acord entre el Patronat de Turisme i el Club Eutiches, que permetrà adquirir un pack interessant d’avantatges als hotels, els serveis i els comerços de la ciutat.”

El Club Esportiu Eutiches va néixer el 2009 amb l’organització de la primera marxa BTT Eutiches a Tarragona. De llavors ençà, el Club ha anat creixent amb noves iniciatives com les Rutes a Marroc, duatlons de muntanya i l’Eutiches Tracks. El precursor de la iniciativa és Artur Aragonès, cinc cops participant al Ralli Dakar, i Àlex Busquets experimentat pilot d´enduro, rallis i properament del Dakar.

Segells de reconeixement d’administració oberta