Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2013 El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, segueix amb el programa “Tarragona, véns a la muntanya?”

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, segueix amb el programa “Tarragona, véns a la muntanya?”

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, segueix amb el programa “Tarragona, véns a la muntanya?”

La propera sortida, al Toll de la Palla, tindrà lloc el proper diumenge dia dos de juny.
28/05/2013

 

El toll de la Palla


Observacions: des de la cua de l’embassament del pantà de Siurana (Cornudella de Montsant) fins arribar a l’indret anomenat el Toll de la Palla travessarem el curs del riu en diverses ocasions. Segons l’aigua que porti, no ens tocarà més remei que remullar-nos els peus.

El riu de Siurana, amb la conca inicial als Motllats, s’interna a l’antic territori de Siurana després de passar per les terres de la Febró per la partida de les Socarrades i els Quatre Molins. És aquí on rep les aigües del riuet del Gorg, per l’esquerra, i les del barranc de Prades, per la dreta, davallant pel peu dels cingles que l’envolten. En terres siuranenques hi ha les restes, o el record, d’onze molins que el riu havia fet moure i uns quants tolls, com el del Forn, el de la Palla i el de la Cinteta. D’ entre els tres, probablement el de la Palla és el de més anomenada. Situat en avall de la Trona, aigües amunt del molí del Salvat i abans d’arribar al mas d’en Candi, s’ha anat format a llarg dels temps cavant el llit de pedra de la llera del riu.

Començarem a caminar des de la presa de l’embassament de Siurana des d’on seguirem el camí de servei que el voreja per la seva riba esquerra. Després de deixar enrere les ruïnes del molí del Salvat i el toll del Forn, continuarem ben propers al riu, aigües amunt, fins arribar al toll de la Palla on, qui vulgui, podrà gaudir del bany a les seves transparents aigües. El camí de tornada el farem seguint el mateix camí i aprofitarem per conèixer la vegetació i les flors que trobarem al llarg del recorregut.

  • Sortida: 7:45 h Pl. Imperial Tàrraco
  • Tornada: 15:00 h aproximadament Pl. Imperial Tàrraco

Mes informació a:

  • Patronat Municipal d’Esports 977 550 299 - 977 550 07
  • A les piscines municipals: Part-Baixa –Serrallo 977 226 054 - Bonavista 977 554 637 - Sant Salvador 977 522 701 - Sant Pere i Sant Pau 977 200 298 i Riuclar 977 55 71 77