Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 L'Alcalde Ballesteros destaca la bona marxa del projecte dels Jocs després de la primera reunió del Patronat de la Fundació Tarragona 2017

L'Alcalde Ballesteros destaca la bona marxa del projecte dels Jocs després de la primera reunió del Patronat de la Fundació Tarragona 2017

L'Alcalde Ballesteros destaca la bona marxa del projecte dels Jocs després de la primera reunió del Patronat de la Fundació Tarragona 2017

Avui dimarts una delegació tècnica es reuneix amb les Federacions Espanyoles dels esports presents als Jocs per coordinar les accions futures a desenvolupar.
04/02/2014

 

Dilluns es va presentar a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE), a Madrid, l’estat actual del projecte dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. A la roda de premsa de presentació han participat el president del Comitè Olímpic Español, Alejandro Blanco; l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros; i el director general dels Jocs, Ramon Cuadrat. L’acte ha tingut lloc després que el patronat de la Fundació Tarragona 2017 hagi mantingut la seva primera reunió que ha servit per establir les bases de treball de la Fundació a partir d’ara.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Tarragona ha destacat que s’està complint la planificació establerta al Pla Director, document de base, i en constant actualització, que segueix el projecte i que va ser aprovat, en la seva darrera versió, el passat mes de novembre durant la visita a Tarragona del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis. Segons l’alcalde, “el projecte avança a bon ritme en un entorn que no és fàcil, atesa la situació econòmica del país, però s’està complint la planificació de manera íntegra”.

A la presentació s’ha subratllat, a més, l’empenta que ha suposat la consideració dels Jocs com a “Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic” als Pressupostos Generals de l’Estat, un fet que permetrà que les empreses interessades a ser donants o patrocinadors dels Jocs puguin beneficiar-se’n en l'àmbit fiscal. Així mateix, s’ha parlat de projectes concrets que s’estan treballant actualment com el programa cultural vinculat als Jocs Mediterranis o el projecte educatiu, previst perquè comenci el curs 2014-2015.

 

Els voluntaris, puntal dels Jocs

Per altra banda, Josep Fèlix Ballesteros ha fet especial èmfasi en l’àrea de voluntariat dels Jocs, “un dels nostres punts forts”, ha remarcat. Tal i com ha explicat, “actualment tenim més de 1.500 voluntaris inscrits i actius que, gràcies al recent acord al qual hem arribat amb el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, podran beneficiar-se de polítiques actives de formació i ocupació específiques per a ells”. L’objectiu, ha afegit, “és que la formació i posterior experiència laboral pugui acreditar-se i incorporar-se al currículum i que, per tant, els voluntaris acabin tenint més oportunitats per trobar feina un cop celebrats els Jocs Mediterranis”.

 

Reunió amb les Federacions Espanyoles

Per altra banda, avui dimarts dia 4 de febrer, una delegació tècnica de Tarragona 2017 es reunirà amb les 28 federacions esportives que representen els esports que es duran a terme durant els Jocs Mediterranis de Tarragona per explicar l’estat actual del projecte i l’Anella Mediterrània. Així mateix, es posarà damunt la taula la necessitat de donar prioritat als Jocs Mediterranis, que es treballi per a la tecnificació dels esportistes amb projecció i possibilitat de competir l’any 2017 a Tarragona i establir els criteris de col·laboració entre l’organització i les federacions per tal de promocionar els esports que representen a les ciutats seus de Tarragona 2017.

Segells de reconeixement d’administració oberta