Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 Més de 500 inscrits en la Gran Fondo de Tarragona

Més de 500 inscrits en la Gran Fondo de Tarragona

Més de 500 inscrits en la Gran Fondo de Tarragona

La prova tindrà lloc aquest dissabte 1 de novembre.
30/10/2014

Les proves de Gran Fondo són al mateix temps una prova esportiva i un esdeveniment cultural que es pot compartir amb la família o els amics. El Gran Fondo de Tarragona és una circumstància ideal per fer esport i conèixer el paisatge i la cultura del territori i de la ciutat. Per aquest motiu es va establir un acord entre la Conselleria d’Esports de l’Ajuntament, el Patronat de Turisme i els organitzadors per potenciar el cicloturisme a Tarragona. La cursa compta amb la col·laboració de Tarragona 2017, amb una vintena de voluntaris.

Dues rutes de 160 Km i 106 Km


Dues rutes comparteixen part del recorregut inicial: des de la platja del Miracle es discorre fins a la platja de l’Arrabassada passant per davant de la Tarragona monumental: Amfiteatre, Circ, Catedral... L’organització de La Gran Fondo de Tarragona ha ideat recorreguts variats amb el doble objectiu que els participants gaudeixin tant del repte esportiu com de la bellesa dels paisatges.

En aquesta primera edició, les dues rutes que es proposen surten simultàniament de Tarragona; la llarga consta de 160 km i 2.400 m de desnivell, mentre que la curta és de 107 km i 1.100 m. Més del 90% del recorregut transcorre per carreteres locals poc transitades; fins i tot la sortida i arribada a Tarragona s'han dissenyat perquè siguin com més atractives millor per a l'aficionat. La zona de les Muntanyes de Prades és de les més belles per a la pràctica del cicloturisme, amb les seves carreteres estretes i revirades i les seves pujades, no gaire llargues però de fort pendent.

A la ruta llarga, els participants s'hauran d'enfrontar a un continu puja-i-baixa amb algunes cotes assenyalades i cronometrades. L'Alt del Pinatell (des de La Riba) serà la primera dificultat (8,5 km al 4,7%), aquest serà el primer tram cronometrat per l'organització i l'únic per al recorregut curt. El següent alt a superar és el Picorandan i els seus 4 km esteses abans d'arribar a Prades. Després d'un petit tram empedrat, on els ciclistes podran experimentar què és l'infern del nord, afrontaran el tercer port. Es tracta de la pujada a Arbolí, de 6,5 km, però amb 2 km inicials al voltant del 10% i rampes puntuals al 17% (amb una pendent mitjana del 4,7%). Aquest serà el segon punt cronometrat per als participants en el recorregut llarg, que enllaçarà amb l'última pujada de la jornada fins a arribar a l'abandonat la Caserna de Castillejos. Un cop arribem a la Mussara, la marxa prendrà el camí de Montral per iniciar un llarg descens des de gairebé 1.000 m d'altitud fins a la cota zero.

SIS i Alpcross, amb la Gran Fons Tarragona SIS és el proveïdor oficial de nutrició esportiva a la primera edició d'aquesta marxa cicloturista. Els inscrits a la primera edició de la Gran Fons Tarragona rebran un gel i una barreta de la marca de nutrició SIS al lot d'obsequis. A més, d'aquest lot de nutrició, els participants rebran un mallot commemoratiu i altres regals. El ritme d'inscripcions a la GF Tarragona s'ha accelerat notablement en els últims dies, en els quals s'ha assolit ràpidament més de 500 inscrits.

Segells de reconeixement d’administració oberta