Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 Neix el projecte "Valor Tarragona 2017"

Neix el projecte "Valor Tarragona 2017"

Neix el projecte "Valor Tarragona 2017"

Sota el lema “Els grans projectes surten del cor” pretén aglutinar sota una mateixa marca totes aquelles iniciatives d’implicació ciutadana organitzades des de diversos àmbits del territori i que impulsin els valors dels mateixos Jocs Mediterranis
25/11/2014

 

Ahir es va presentar un dels projectes més importants dels Jocs Mediterranis: la marca “Valor 2017”, un projecte transversal i aglutinador de Tarragona 2017 que neix amb la voluntat, d’una banda, de fomentar l’esperit de pertinença i participació ciutadana, i de l’altra, de reconèixer la tasca integradora, participativa i social que duen a terme clubs, entitats o associacions que impulsen iniciatives populars en àmbits com l’educació, l’esport, la cultura, la solidaritat o l’emprenedoria.

L’objectiu del Valor2017 és incloure sota el mateix paraigües dels Jocs totes aquelles activitats impulsades des del territori i que representin valors manifestats en la pròpia essència dels Jocs, com per exemple la participació, la implicació, la salut, la superació, la inclusió, la solidaritat, el treball en equip o l’esforç, entre altres.

L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Antiga Audiència de Tarragona i va comptar amb la presència de nombrosos representants de municipis seu dels Jocs, així com de clubs, entitats i associacions del territori.

L’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat, durant la presentació del projecte que “és una ocasió per unir esforços i aglutinar propostes i projectes que fomentin no només els valors de l’esport, sinó la participació de la ciutadania, de totes les seus i de tots els agents que formen el teixit social”.

“És un projecte integrador”, ha subratllat Josep Fèlix Ballesteros, “que parla del valor en un doble sentit: donar un valor afegit a les activitats participatives i promoure els valors implícits dels Jocs Mediterranis i de l’esport en general”.

Què és el Valor2017?
El projecte Valor2017 es planteja com a una marca identitària dirigida a activitats, projectes o esdeveniments vinculats directa o indirectament no només als Jocs Mediterranis sinó als valors que representen els mateixos Jocs. La marca pretén reconèixer la tasca integradora, participativa i social de totes aquestes iniciatives.

Els projectes que es presentin al Valor2017 s’inclouran inicialment en una de les 5 àrees de la marca: educació, emprenedoria, esport, cultura i solidaritat.

A qui va dirigit?
La marca està plantejada com a un segell de qualitat dirigit a iniciatives concretes, activitats plantejades pels diferents agents socials que tinguin un caràcter participatiu i que es vulgui vincular als Jocs Mediterranis.

Atès el seu grau d’implicació, la marca se centra principalment en iniciatives de la ciutat de Tarragona i les seus dels Jocs, però també està oberta a propostes d’arreu del territori català i espanyol.

El logotip
El projecte Valor2017 compta amb un logotip dissenyat en col·laboració amb l’Escola d’Art de Tarragona. Un jurat format per representants de l’Escola d’Art, Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona i Jocs Mediterranis va seleccionar el logotip definitiu entre les propostes presentades per alumnes de l’Escola.

Què proporciona la marca?
Els projectes que formin part del Valor2017 s’inclouran en la Memòria Valor2017 i tindran difusió comunicativa des dels canals propis dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Memòria Valor2017
La Memòria Valor2017 esdevindrà un llistat de tots els projectes presentats classificats per les diferents àrees d'activitat i mostrarà dades de l'impacte i el llegat que ha tingut el programa en la ciutadania i els Jocs. D’aquesta manera no només es podrà analitzar quantes i quines han estat les iniciatives que s’han realitzat amb la marca Valor2017 al llarg d’aquests tres anys sinó que es podrà veure quines i quantes continuaran més enllà de la cita esportiva del 2017.

Per conèixer més a fons el projecte i formar part del Valor2017 es pot consultar el web www.valor2017.cat (estarà operativa aviat) o enviar un correu a valor@tarragona2017.cat.

Segells de reconeixement d’administració oberta