Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 Sortida de primavera de "Tarragona, vens a la muntanya?"

Sortida de primavera de "Tarragona, vens a la muntanya?"

Sortida de primavera de "Tarragona, vens a la muntanya?"

Excursió des de la Morera de Montsant a Escaladei
16/05/2014

 

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, seguint amb el programa Tarragona, véns a la Muntanya?, informa de la propera sortida el diumenge, 1 de juny.

De la Morera a Montsant a Escaladei, itinerari:

La Morera de Montsant - Els Fontanals - Font Pregona - Collet dels Horts - Mas de Sant Antoni – Mas Blanc- Font del mas de Sant Antoni- Forn del Rosalí – La Pietat – Cartoixa d’Escaladei – La Conreria d’Escaladei.

Aquest itinerari és d'11 quilòmetres d’un recorregut que transita, majoritàriament, per camins amples que segueixen les ondulacions del terreny dels peus de la cinglera de Montsant i baixa fins a la conreria d’Escaladei.

El Camí dels Cartoixans, històricament l’'utilitzaven els frares d’Escaladei per anar als masos i pobles situats als extrems de la muntanya. Caminar a través d’una de les seves branques, la més meridional, ens permetrà visitar alguns llocs i masos propietat de la Cartoixa d’Escaladei com el mas Blanc, amb les seves terres que es dedicaven a la vinya; el mas de Sant Antoni, amb els seus orígens en l’antiga capella de la població de Montalt, i la casa de la Pietat, edificada al segle XVII i que era utilitzada com a lloc de repòs dels prelats catalans.

Iniciarem el recorregut al poble de La Morera de Montsant des d’on seguirem un bocí del Camí dels Cartoixans que ens portarà, pels peus dels cingles de Montsant, fins al mas de Sant Antoni, conegut d’antic com Sant Antoni de Montalt, passant per la font Pregona i el Collet dels Horts o dels Ortigons de cal Rius. Si el temps ens és favorable, guanyarem una mica d’alçada i pujarem suaument fins al Mas Blanc, des d’on gaudirem d’una excel·lent panoràmica sobre els cingles occidentals de Montsant, per a retornar a la font del mas de Sant Antoni i anar a visitar la casa de la Pietat. Després de descansar a l’ombra dels grans arbres que creixen a l'indret, seguirem el camí que baixa a tocar els murs exteriors de la Cartoixa d’Escaladei i que ens ha de portar fins al poblet de la Conreria d’Escaladei, bastit a redós de l’antiga residència del procurador de la cartoixa.

Sortida: Diumenge 1 de juny a les 7.45 h de de la Pl. Imperial Tarraco
Tornada: A les 15.50 h aproximadament a la Pl. Imperial Tarraco

Més informació a la web del Patronat Municipal d’Esports, telèfons 977 550 299 i 977 550 07; o a les piscines municipals Part-Baixa –Serrallo 977 226 054; Bonavista 977 554 637; Sant Salvador 977 522 701, Sant Pere I Sant Pau 977 200 298 i Riuclar 977 55 71 77

Segells de reconeixement d’administració oberta