Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 Tarragona, véns a la muntanya? Tardor 2014

Tarragona, véns a la muntanya? Tardor 2014

Tarragona, véns a la muntanya? Tardor 2014

Sortida el diumenge, 26 d’octubre, a la Tossa de Tivissa
14/10/2014

Itinerari

Tivissa - Camí de la Llena- Coll del Tormo de la Margarida -Coll de la Llena - Drecera i Grau de Benet- La Tossa- Sender dels Carboners- Era de Montnegret - Coll de Ventall- Ermita de Sant Blai - Camí del Grau -Tivissa.

Itinerari de 8,5 quilòmetres de recorregut, amb una ascensió acumulada de 420 metres, que transita alternant camins de ferradura, pistes de muntanya i senders dreturers, tant de pujada com de baixada.

Les muntanyes de Tivissa i Vandellòs tenen fama de ser muntanyes feréstegues, aspres i força desconegudes. Tot i això, ja van ser poblades des dels primers moments degut a la seva posició estratègica entre l’Ebre i el mar i per ser frontera natural entre la vall del riu i les terres del Camp de Tarragona. Aquest itinerari és, potser, el que transcorre pels indrets de més anomenada d‘aquest sector del massís, transitant pels camins ancestrals de la Llena i del Grau, visitant l’ermita de Sant Blai i podent assolir el cim de les roques del Migdia i Verdura, les Cabreres i la Tossa, punt culminant de la serra a 718 metres d’altitud.

Iniciarem el recorregut a la vila de Tivissa des d’on iniciarem la pujada a la serra seguint el camí de la Llena, camí de ferradura que era la via de comerç i comunicació bàsica entre el poble i la gent que vivia a muntanya. Després de zigzaguejar per les Voltes de la Llena, entre la Roca del Migdia i la Roca Verdura, assolirem el coll de la Llena i continuarem l’ascensió a la Tossa per la Drecera i el Grau de Benet. Un cop superada la cinglera arribarem al cim més alt de la serra de Tivissa des d’on, si el dia ens acompanya, gaudirem d’una de les millors panoràmiques sobre les terres i muntanyes del sud del país. Baixarem de la muntanya seguint el corriol conegut com a sender dels Carboners, perdent alçada ràpidament per l’obaga de les Cabreres, fins a arribar als Montnegrets i enllaçar amb l’ample camí que prové del coll de la Llena i que ens portarà al coll de Ventall. Després de passar per l’ermita de Sant Blai tornarem de nou a Tivissa seguint el sender mil·lenari del camí del Grau.

Sortida: 7.45 h Pl. Imperial Tarraco

Tornada: 15.00 h aprox. Pl. Imperial Tarraco

Informació: Patronat Municipal d’Esports; 977 550 299- 977 550 07
Piscines Municipals Part- Baixa –Serrallo 977 226 054; Bonavista 977 554 637; Sant Salvador 977 522 701, Sant Pere I Sant Pau 977 200 298 i Riuclar 977 55 71 77

Segells de reconeixement d'administració oberta