Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 Tarragona véns a la muntanya va "El Puig dels Porpallers"

Tarragona véns a la muntanya va "El Puig dels Porpallers"

Tarragona véns a la muntanya va "El Puig dels Porpallers"

El Patronat Municipal d’Esports ha programat una sortida de 10 quilòmetres el diumenge 16 de març. Les inscricpcions estan obertes.
07/03/2014

 

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, seguint amb el programa “Tarragona, véns a la muntanya?” ha programat una sortida que tindrà lloc el diumenge 16 de març a El Puig dels Porpallers (Colldejou). Es tracta d’un Itinerari de 10 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu acumulat de 300 metres. Les inscripcions estan obertes i es poden fer on-line al web del Patronat.

El Puig o Montxó de Porpallers és un turó que abasta els 619 metres d’altitud situat entre els barrancs de l’Algar i el de les Valls, dins el terme municipal de l’Argentera, però molt proper al de Colldejou. També anomenat com a Coll Rodó, des del seu modest cim es divisa una gran panoràmica sobre la plana del Camp i les muntanyes que el circumden. La seva característica silueta, amb la base cilíndrica i la part superior cònica però lleugerament bombada, recorda la forma d’un paller.

El recorregut començarà al poble de Colldejou resseguint el camí d’Escornalbou fins a desviar-se pel camí de la Font dels Hortets en direcció al tall profund del barranc de les Buidegasses. Després de la forta baixada es travessarà a gual el curs del barranc i començarà l'ascensió per entre el bosc fins al corral de l’Ermitana des d’on es prosseguirà el camí que aboca a la vall enlairada del barranc de la Borda, fins arribar al Collet Rodó. Aquí s'entroncarà amb el camí d’Escornalbou el qual, després de deixar enrere el collet de la Desenrocada, portarà els caminants fins al trencall que puja al cim de Porpallers. Després de gaudir de la panoràmica es desfarà el camí cap al Collet Rodó des d’on es començarà el camí de retorn a Colldejou pel barranc del Corral Nou.

Dades pràctiques:

 


Informació i inscripcions:

 

Patronat Municipal d’Esports 977 550 299 - 977 550 07

Piscines Municipals:

  • Part Baixa – Serrallo 977 226 054
  • Bonavista 977 554 637
  • Sant Salvador 977 522 701
  • Sant Pere I Sant Pau 977 200 298
  • Riuclar 977 55 71 77

 

www.tarragonaesports.cat

Segells de reconeixement d’administració oberta