Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2015 La Nording Walking Champion Series arriba a Tarragona

La Nording Walking Champion Series arriba a Tarragona

La Nording Walking Champion Series arriba a Tarragona

L'Escullera del Port serà l'escenari de la competició pionera del 'nordic walking' a l'Estat espanyol el proper 10 de maig.
La Nording Walking Champion Series arriba a Tarragona Cartell de la prova
17/04/2015

 

La Nording Walking Champion Series torna aquest any al panorama esportiu després de la darrera edició el 2012, i encén novament els motors de la competició amb una nova localització, Tarragona, un nou circuit i tres distàncies: 10 km, 15 km i 21 km. L'Escullera del Port serà l'escenari que acollirà la prova, prevista per al 10 de maig.

 

La Marxa Nòrdica és una activitat física i esportiva que consisteix a caminar amb uns bastons especials semblants als utilitzats en l'esquí de fons. La seva pràctica es fonamenta en el més antic dels exercicis de l'ésser humà: caminar.

 

Originari dels països nòrdics, es remunta a l'esquí de fons en què el bastó es va convertir en un instrument al servei del desplaçament, emprat també per a l'impuls. La incorporació d'aquests bastons a l'acció de caminar, permet activar el tronc superior i amb això diversos grups musculars, i converteix en molt més eficient i saludable l'acció de caminar.

 

Caminar en tècnica "nordic walking" és més efectiu que caminar sense bastons, ja que l'ús d'aquests elements indueix a una activació del tronc superior simultàniament amb el moviment del tren inferior durant la marxa. A més, es tracta d'un exercici d'entrenament de la resistència cardiorespiratòria (exercici aeròbic), s'incrementa el consum calòric, i la freqüència cardíaca respecte al simple caminar i sense nivells perceptibles de fatiga.

L'empresa Nordic Walking Series és la promotora i organitzadora de l'esdeveniment esportiu, que compta amb la col·laboració del Consell Esportiu Municipal de Tarragona i el Port de Tarragona, amb el patrocini de Victory Endurance Nutrición Deportiva.

Les inscripcions es poden fer aquí.

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Segells de reconeixement d’administració oberta