Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2015 Nova sortida "Tarragona, véns a la muntanya?" hivern 2015

Nova sortida "Tarragona, véns a la muntanya?" hivern 2015

Nova sortida "Tarragona, véns a la muntanya?" hivern 2015

Aquesta vegada l'excursió serà a Montargull i Montfred (Santa Coloma de Queralt)
23/01/2015

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona (PMET), seguint les sortides de senderisme descriptiu i dins del programa "Tarragona, véns a la muntanya?", ha previst la propera sortida el diumenge, 8 de febrer, a Montargull i Montfred (Santa Coloma de Queralt).

Itinerari

Santa Coloma de Queralt -Rasa de la Font del Badia -Cal Vilanova -Montargull -Santa Fe de Montfred-Rasa de l’Aumella- Torrent de la Banya- Camí Vell d’Aguiló- El Queixal de la Bruixa -Santa Coloma de Queralt.

Aquest itinerari té gairebé 11 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell a superar de poc més de 200 metres, que transita per amples camins i pistes de muntanya.

Els llogarrets de Montargull i de Montfred es troben situats al sector nord-est de la Conca de Barberà, allà on es configura una petita regió o subcomarca amb característiques pròpies al voltant de la vila de Santa Coloma de Queralt que, tradicionalment i històricament, pertanyia al territori de la Baixa Segarra.

L’antic poble de Montargull, avui dia despoblat, formava un petit agrupament de cases situades al cim de la serra homònima, a més de 800 metres d’altitud, on destaca l’església castral de Sant Jaume, construïda a la primera meitat de segle XI. Resseguint la línia de carena es troba el conjunt de cases arruïnades de l’agrupament de Montfred i l’església romànica de Santa Fe amb un senzill però admirable absis bastit amb petits carreus tallats.

Iniciarem el recorregut a la vila comtal de Santa Coloma de Queralt des d’on pujarem a la serra de Montargull pel camí de Talavera, seguint aigües amunt la Rasa de la Font del Badia envoltats per amples camps de conreu. A mitja pujada passarem a tocar les parets de les edificacions del gran mas de Cal Vilanova que presideix l'indret i des d’on ja s’albira, molt proper i enlairat, el llogarret de Montargull.

Després de reposar al recer de l’església de Sant Jaume prosseguirem l’ample camí de carena gaudint d’una bona panoràmica sobre les serres prepirinenques, les capçades del Pirineu, Montserrat i les serres i muntanyes que encerclen el curs alt del riu Gaià. Després de visitar l’església de Santa Fe de Montfred iniciarem el camí de tornada cap a la vila comtal de Santa Coloma de Queralt vorejant els comellars enlairats de la Rasa de l’Aumella i el curs del Torrent de la Banya fins a entroncar amb el Camí Vell d’Aguiló, just allà on trobarem el Queixal de la Bruixa associat una curiosa llegenda.

Dades pràctiques

  • Inscripcions: del 26 de gener al 6 de febrer.
  • Sortida: 7.45 h a la Pl. Imperial Tarraco
  • Tornada: 15.00 h aproximadament a la Pl. Imperial Tarraco
  • Informació: Patronat Municipal d’Esports 977 550 299 - 977 550 875 Piscines Municipals Part-Baixa –Serrallo 977 226 054; Poliesportiu Bonavista 977 554 637; Poliesportiu Sant Salvador 977 522 701; Poliesportiu Sant Pere i Sant Pau 977 200 298 i Poliesportiu Riuclar 977 557 177
Segells de reconeixement d'administració oberta