Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2015 Tarragona, véns a la muntanya?

Tarragona, véns a la muntanya?

Tarragona, véns a la muntanya?

Primavera 2015
29/04/2015

 

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, seguint les sortides de Senderisme Descriptiu i dins del programa “Tarragona, véns a la muntanya?” informa de la propera sortida:

Diumenge, 17 de maig: EL clot del cirerer (La Morera del Montsant)

Itinerari: La Morera del Montsant- Grau de la Grallera- Serra Major- El Piló dels Senyalets- Pi del Cugat- Barranc de la Font Pudent- Clot del CIRER- Comellar de l’Obac dels Frares- Pi del Cugat- Serra Major – La Morera del Montsant

Itinerari de 9 quilòmetres de recorregut amb un desnivell positiu acumulat que sobrepassa els 450 metres, transitant per senders força fressats però amb abundància de còdols.

El Clot del Cirer és un indret singular de la Serra de Montsant que es configura com una clotada molt ampla a redós dels ondulats relleus de la Serra Major, a sota mateix d’allà on creix el solitari Pi el Cugat, solcada pel comellar de l’Obac dels Frares i el barranc de la Font Pudent que, en aiguabarrejar-se, donaran inici al barranc de la Falconera. L’indret, on es forma un gran pla herbat, es troba envoltat de balmes on els pastors arreceraven els ramats i un petit salt d’aigua que es despenja per la paret de conglomerat i que es recull en uns bassis de fusta. El seu nom prové de molt antic, de quan al lloc hi havia hagut cirers, que avui ja no existeixen, i en el seu lloc hi trobem dos noguers de considerables dimensions.

Començarem a caminar des del poble de la Morera de Montsant seguint el camí del Grau de la Grallera per on passa l’antic camí de Montsant, també conegut com el camí de la serra o camí ral de la Morera a Ulldemolins. Un cop superat el grau entrarem a la canal dels Codolells ascendint cap a la Serra Major pel llit de la canal trepitjant un terreny farcit de còdols. En arribar al llom de la serra continuarem pel camí de capçada vers el Piló dels Senyalets i el Pi del Cugat des d’on ja començarem a albirar el Clot del Cirer. Seguint encara el camí de capçada ens atansarem al veïnatge del camí del Grau de Salfores des d’on baixarem resseguint el curs del barranc de la Font Pudent fins a arribar al Clot. Després de visitar l’indret pujarem de nou a la capçada de la serra pel Comellar de l’Obac dels Frares i retornarem a la Morera de Montsant pel Grau de la Grallera.

Inscripcions: del 4 al 15 de maig.
Sortida: 7.45 h Pl. Imperial Tàrraco
Tornada: 15.00 h aprox. Pl. Imperial Tàrraco
Iinformació: Patronat Municipal d’Esports; 977 550 299 - 977 550 07
Piscines Municipals Part-Baixa –Serrallo 977 226 054; Bonavista 977 554 637; Sant Salvador 977 522 701, Sant Pere I Sant Pau 977 200 298 i Riuclar 977 55 71 77

Segells de reconeixement d’administració oberta