Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2016 El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida de senderisme al Pla de la Guàrdia

El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida de senderisme al Pla de la Guàrdia

El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida de senderisme al Pla de la Guàrdia

Dins del programa "Tarragona, véns a la muntanya?"
El Patronat Municipal d'Esports organitza una sortida de senderisme al Pla de la Guàrdia Font: Prades.cat
07/11/2016

El Patronat Municipal d'Esports de Tarragona ha organitzat pel diumenge vinent dia 13 de novembre una sortida de senderisme al Pla de la Guàrdia, dins del programa "Tarragona, véns a la muntanya?".

L'itinerari serà el següent: Prades - Camí de Reus - Coll del Vidrier - Pla de la Guàrdia - Grau i obac del Pau del Blai - Coll del Salvadoret - Tossal del Toniet - Coll de la Drecera - Prades.

En total seran 9 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell a superar de 200 metres, que transita per camins amples i fressats amb el descens de la serra a través de senderó de grau.

El Pla de la Guàrdia és un pla rocós i encinglerat per tots cantons situat al nord de la serra de la Gritella, molt proper a Prades. Té un quilòmetre de llargada amb una alçada de 1.135 metres i configurant un gran mirador cap a Montsant, Serra la Llena, el pla de les Garrigues i fins als cims llunyans dels Pirineus.

El recorregut s'iniciarà a la vila de Prades seguint el camí de Reus, que aviat esdevindrà camí de Siurana, i que permetrà enfilar-se fins al Coll del Vidrier. Es pujarà cap al pla encinglerat de la Guàrdia on hi ha una excel·lent panoràmica del territori i les muntanyes que l'envolten. El camí de baixada es farà seguint la traça del grau del Pau de Blai, també conegut com de les Torres, fins al coll del Salvadoret. Transitant pel camí de la Drecera i prop del Tossal del Toniet baixarem cap a Prades.

Les inscripcions per participar en la sortida romandran obertes fins divendres 11 de novembre al Patronat Municipal d'Esports, a les instal·lacions esportives municipals o a la web: www.tarragona.cat/esports. El preu és d'11 euros.

El lloc de trobada serà davant del Portal d'entrada de la Plaça Major de Prades, a les 8.45 hores. L'excursió finalitzarà a les 14 h. El transport serà individual i responsabilitat de cada participant.

Segells de reconeixement d'administració oberta