Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2016 El Ple del Congrés dels Diputats aprova una declaració institucional de suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2017

El Ple del Congrés dels Diputats aprova una declaració institucional de suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2017

El Ple del Congrés dels Diputats aprova una declaració institucional de suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2017

Ha estat consensuada per la totalitat dels grups parlamentaris amb representació a la cambra
05/10/2016El Congrés dels Diputats va aprovar ahir una declaració institucional de suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2017 que ha comptat amb el suport de la totalitat de portaveus dels grups parlamentaris amb representació a la cambra.

El text valora la importància de Tarragona 2017 com a esdeveniment esportiu de concòrdia i unitat al Mediterrani i insta "a totes les administracions públiques, i en especial al Govern d'Espanya, a dur a terme les accions necessàries de caràcter econòmic i administratiu que garanteixin l'èxit dels Jocs Mediterranis i reforcin la projecció internacional del nostre país".

Cal destacar que en la present legislatura tan sols s'havia aprovat una única declaració institucional al Congrés. Va tenir lloc el mes de setembre, en suport al procés de pau a Colòmbia. A més, l'octubre del 2013 el Parlament de Catalunya també va aprovar per unanimitat una moció per reafirmar el compromís de la Generalitat i la resta de forces polítiques amb els projectes dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

L'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut agrair "que tots els partits polítics amb representació hagin recolzat aquesta declaració de suport, que de ben segur donarà una forta empenta perquè els Jocs Mediterranis de Tarragona siguin un èxit. Hem de valorar enormement que en un moment d'incertesa política i amb un govern en funcions, el Congrés dels Diputats es posicioni demanant el compromís amb el projecte de tots els poders públics del país".

D'altra banda, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha agraït el gest del Congrés vers els Jocs Mediterranis i ha definit aquesta declaració institucional com "un nou impuls cap a l'èxit de Tarragona 2017".

Podeu llegir la declaració institucional en aquest enllaç

Segells de reconeixement d’administració oberta