Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2016 La propera sortida de "Tarragona, véns a la muntanya?" recorrerà la Serra de Montclar

La propera sortida de "Tarragona, véns a la muntanya?" recorrerà la Serra de Montclar

La propera sortida de "Tarragona, véns a la muntanya?" recorrerà la Serra de Montclar

La caminada serà el 28 de febrer i consta de gairebé 11 quilòmetres de recorregut per la Serra de Montclar (Rocafort de Queralt)
La propera sortida de "Tarragona, véns a la muntanya?" recorrerà la Serra de Montclar Cartell de la sortida
16/02/2016

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona ha organitzat per al proper dia 28 de febrer una caminada per la Serra de Montclar (Rocafort de Queralt), dins el programa “Tarragona, véns a la muntanya?”. Es tracta d’un itinerari de gairebé 11 quilòmetres de recorregut amb un desnivell de 300 metres que transcorre per camins amples, a excepció de la pujada i baixada del cim a través de senderons pedregosos amb fort pendent.

La serra del Montclar, al sector oriental de la Conca de Barberà i situada en el territori pertanyent  l’Alt Gaià, forma part del conjunt orogràfic que configura la xarxa de muntanyes que separa, a grans trets, les unitats geogràfiques del Camp de Tarragona del Penedès i de la Conca de Barberà. Tot i que es pot considerar un vessant enlairat de la capçalera que conforma la vall del riu Gaià, pel seu vessant nord-oest dóna les aigües a la conca del riu Francolí. El seu punt més alt, que abasta els 946 metres d’altitud, es configura com una gran atalaia sobre l’altiplà de Santa Coloma i les terres de l’Alt Gaià. Al seu carener es troben les restes del castell del Montclar i de l’esglesiola de Sant Miquel, d’estil romànic.

Itinerari: Biure de Gaià - Cogulla del Maiò - Sant Miquel i cim del Montclar - Coll del Bosc del Malet - Coll del Puig de Gaigs - Pallissa del Ros - Mas de l’Arassa  Carrerada de Vallespinosa - Rocafort de Queralt.

INSCRIPCIONS

Del 15 al 26 de febrer

SORTIDA

7.45 h des de la pl. Imperial Tàrraco

TORNADA

15 h, aprox., a la pl. Imperial Tàrraco

INFORMACIÓ

  • Patronat Municipal d’Esports: 977 550 299 - 977 550 07
  • Piscina Municipal de la Part-Baixa – Serrallo: 977 226 054 
  • Piscina Municipal de Bonavista: 977 554 637 
  • Piscina Municipal de Sant Salvador: 977 522 701 
  • Piscina Municipal de Sant Pere I Sant Pau: 977 200 298  
  • Piscina Municipal de Riuclar: 977 55 71 77
Segells de reconeixement d'administració oberta