Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2017 Èxit de participació en la Caminada Popular del Dia de l'Aigua

Èxit de participació en la Caminada Popular del Dia de l'Aigua

Èxit de participació en la Caminada Popular del Dia de l'Aigua

La caminada, organitzada pel Patronat Municipal d’Esports, estrenava el patrocini d’EMATSA, la qual cosa ha permès que els participants no hagin hagut d’abonar cap import.
Èxit de participació en la Caminada Popular del Dia de l'Aigua Foto: Ana Ibáñez
20/03/2017

Més de 550 persones han participat aquest diumenge, 19 de març, a la tradicional caminada popular que el Patronat Municipal d'Esports organitza al mes de març i que enguany, i per primera vegada, ha recorregut alguns dels espais de la ciutat vinculats amb l'aigua, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua.

La incorporació d'EMATSA com a coorganitzador ha permès que els participants no hagin hagut d'abonar cap import.

L'èxit de participació es va constatar a mitjans de la setmana passada, quan es van omplir totes les places i es va haver de reobrir la inscripció fins a arribar a 550 participants. La consellera d'Esports, Elisa Vedrina; el conseller de Presidència, José Luis Martín; i el gerent d'Ematsa, Daniel Milan, són alguns dels que han participat en la Caminada de l'Aigua.

La sortida s'ha fet a les 9 h des de la plaça Verdaguer, punt d'inici i final d'un recorregut de gairebé 12 quilòmetres. A continuació, els participants s'han desplaçat a l'Oliva, han passat pel costat del dipòsit municipal situat en aquest punt. Després han passat pel costat de la seu d'Ematsa, han travessat part de l'Anella Verda fins a arribar al Pont del Diable, un dels espais més emblemàtics de la ruta, ja que aquest aqüeducte duia l'aigua del riu Francolí a l'antiga Tàrraco. Finalment, han recorregut tota la llera del riu –a tocar de la mina d'aigua coneguda com a Protectora– fins a retornar al centre de la ciutat i travessar de nou l'arc situat a la plaça Verdaguer.

Una trentena de voluntaris s'han distribuït per tot el recorregut per actuar com a guies i atendre les necessitats dels caminants. En arribar a la plaça Verdaguer s'ha ofert a tots els caminants un avituallament amb queviures i refresc, a banda d'una motxilla d'Ematsa on es podia llegir Aigua de l'aixeta, aigua de qualitat. Ruzafa, Automatic Tarraco i l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil també col·laborem amb la caminada.

Segells de reconeixement d'administració oberta