Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2017 El govern de l'Estat anuncia una inversió de 10,5 milions d'euros pels Jocs Mediterranis

El govern de l'Estat anuncia una inversió de 10,5 milions d'euros pels Jocs Mediterranis

El govern de l'Estat anuncia una inversió de 10,5 milions d'euros pels Jocs Mediterranis

L'aportació està subjecta a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat del 2017.
El govern de l'Estat anuncia una inversió de 10,5 milions d'euros pels Jocs Mediterranis Foto: Mauri
30/03/2017

En el transcurs de la reunió del Comitè organitzador dels Jocs Mediterranis 2018 que es va celebrar ahir a la nostra ciutat, sota la presidència de l'alcalde i president dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros, es va anunciar que el govern espanyol invertirà 10,5 milions d'euros per aquest esdeveniment esportiu; a aquesta xifra s'hi han d'afegir els 2,5 milions d'euros que ja va aportar el Consejo Superior de Deportes (CSD) el 2016 i 2 milions procedents del patrocini de les Loterias y Apuestas del Estado. En total, l'aportació del govern de l'Estat serà de 15 milions d'euros. Així ho va afirmar el director general d'Esports del CSD, Jaime González Castaño, en la reunió del Comitè organitzador dels Jocs que es va desenvolupar a l'Ajuntament de Tarragona.

Jaime González Castaño també va manifestar que l'aportació econòmica està supeditada a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat del 2017 i que el govern espanyol està complint amb els compromisos adquirits.

També cal dir, que els Jocs van ser declarats Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic i, per tant, les empreses implicades tenen exempcions fiscals de fins al 90 per cent per tota la inversió privada destinada als Jocs Mediterranis.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va valorar molt positivament l'aportació econòmica del CSD i va afirmar que és una notícia excel·lent i que "els Jocs seran una realitat sense cap mena de dubte; estem en condicions de fer els millors Jocs de la història". L'alcalde va agraïr als assistents els esforços realitzats i va destacar que, tot i l'ajornament dels Jocs, les institucions que formen el Comitè organitzador han reafirmat el seu compromís per a tirar-los endavant.

El president del CSD, Alejandro Blanco, també va mostrar la seva satisfacció perquè "estem en condicions de complir el que havíem anunciat" i va agraïr la col·laboració de totes les institucions.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va recordar que els Jocs tindran 14 seus a les comarques de Tarragona, a més de la demarcació de Barcelona, i va dir : "estem compromesos i la unitat d'acció és el que farà que els Jocs siguin un èxit".

El delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris, va subratllar que les obres del Palau d'Esports segueixen el calendari previst i que la Generalitat seguirà treballant amb l'Ajuntament en tots els aspectes necessaris, com poden ser seguretat, mobilitat, salut, etc., perquè els Jocs Mediterranis siguin un èxit.

El Comitè organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona està format per representants de diferents institucions: Ajuntament, govern de l'Estat, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Diputació de Barcelona, Comitè Olímpic Espanyol i Comitè Olímpic Internacional.

A més de la reunió, el Comitè organitzador va visitar les obres de l'Anella Mediterrània.

Segells de reconeixement d'administració oberta