Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2017 La SB Hotels Marató de Tarragona convertirà la ciutat aquest diumenge en epicentre del mon runner

La SB Hotels Marató de Tarragona convertirà la ciutat aquest diumenge en epicentre del mon runner

La SB Hotels Marató de Tarragona convertirà la ciutat aquest diumenge en epicentre del mon runner

Més de 1.300 atletes ja s'han inscrit a les tres categories de 42 km, 30 km i 10 km
La SB Hotels Marató de Tarragona convertirà la ciutat aquest diumenge en epicentre del mon runner D’esquerra a dreta, Juanan Fernández, Josep Fèlix Ballesteros, María Isabel Negueruela i Jordi Artiga. Foto: Mauri
17/01/2017

La SB Hotels Marató de Tarragona convertirà la ciutat aquest diumenge en l'epicentre del món runner. Més de 1.300 atletes ja s'han inscrit per disputar alguna de les tres curses que tindran lloc: els 42.195 km, els 30 km i els 10 km. Aquest dimarts l’Ajuntament de Tarragona ha acollit la presentació de la jornada atlètica, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la consellera d’Esports, María Isabel Negueruela, el director de la SB Hotels Marató de Tarragona, Juanan Fernández i Jordi Artiga, director d'operacions de SB Grup. La jornada, adaptada a tots els perfils de corredors, està organitzada pel CA Runners Tarragona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona.

Per primera vegada es repetirà el recorregut, després de la bona acceptació per part dels corredors i els serveis municipals del circuit de l’any passat. La sortida i l'arribada estarà fixada al Moll de Costa i els corredors arribaran als barris de Ponent i de Llevant resseguint, majoritàriament, la façana litoral de la ciutat. El circuit està homologat pel Comitè de Jutges de la Federació Catalana d'Atletisme ja que, per tercer any consecutiu, la jornada també servirà per acollir el Campionat de Catalunya de Marató.

Entre els participants destaquen especialment la presència d'atletes com Roger Roca i Pedro Nimo, ambdós campions d'Espanya de Marató. Entre els atletes coneguts també s'ha de tenir en compte la participació de Camilo Santiago, Miguel Ferrer, Kike Fernández Pinedo, Dolça Ollé, Tamara Sanfabio i Javi Garcia. Pel que fa als atletes locals els principals favorits són Pedro Ortega i Ferran de Torres en categoria masculina i Sílvia Ferrer i Estefania Guinovart en categoria femenina.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que per primera vegada la Marató portarà el nom de la ciutat i ha emmarcat la col·laboració amb la prova “en l’aposta de la ciutat per aquests esdeveniments, que ajuden a relacionar la Marca Tarragona amb l’esport i la vida saludable”.

La consellera d’Esports, María Isabel Negueruela, ha recordat que “la consolidació de la Marató complementa la nostra oferta atlètica que, a banda d’altres curses organitzades per altres actors, també compta amb la Peonada i la Mitja Marató. Diferents curses, doncs, per a tots els nivells”.

Per la seva banda, el director de la cursa, Juanan Fernández, ha desglossat les xifres de participants confirmats: “450 a la Marató, 330 als 30 quilòmetres i 520 als 10 quilòmetres. I s’ha de destacar especialment la procedència d’atletes de 13 països diferents i de 26 províncies de l’Estat. A banda de l’impacte econòmic, per tant, una Marató és una oportunitat important per promocionar la ciutat”.

El representant de SB Hotels, Jordi Artiga, ha destacat la voluntat de col·laborar “en la creació d’esdeveniments i que afermen l’activitat econòmica de la ciutat en temporada baixa”.

Un any més, la Marató de Taragona també manté el seu vessant solidari. En concret enguany s’ha organitzat un dorsal solidari en benefici d’Idibell, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, per ajudar al finançament dels seus projectes per curar el càncer infantil. D’altra banda desenes de voluntaris portaran, en relleus, cadires de rodes que transportaran infants que disputaran la cursa de 30 quilòmetres, en col·laboració amb el projecte XQ no Àlex, que busca la integració d’un infant afectat per paràlisi cerebral.

Les inscripcions estan obertes fins dimecres a la nit a la pàgina web www.sbhotelsmaratotarragona.com, on també es pot consultar el recorregut i tota la informació de la cursa.

Segells de reconeixement d’administració oberta