Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2018 Amar Addadi: "Els Jocs Mediterranis de Tarragona han estat un èxit"

Amar Addadi: "Els Jocs Mediterranis de Tarragona han estat un èxit"

Amar Addadi: "Els Jocs Mediterranis de Tarragona han estat un èxit"

El màxim dirigent del Comitè Internacional felicita el Comitè Organitzador i agraeix públicament la tasca dels voluntaris i de tots els col·lectius implicats en els Jocs
01/07/2018


Els Jocs Mediterranis finalitzen la divuitena edició amb unes xifres de rècord. 3.648 esportistes, dels quals 1.468 han estat dones i 2.180 homes; i 2.010 oficials per sumar un total de 4.658 participants a Tarragona 2018. Les delegacions amb una participació més elevada han estat Itàlia, amb 413 inscrits, Espanya, amb 398, i Turquia, que ha aportat 346 esportistes. El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi; l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador, Josep Fèlix Ballesteros; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i el director executiu de Tarragona 2018, Victor Sánchez, han presentat un balanç final dels dies de competició.
 
El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), Amar Addadi, ha volgut remarcar la feina realitzada pel Comitè Organitzador de Tarragona 2018. Ha assegurat sentir-se “satisfet pel resultat d’aquests Jocs, que han superat totes les dificultats. L’edició de Tarragona ha estat un èxit”.
 
Els XVIII Jocs Mediterranis han comptat amb dues disciplines esportives més respecte Mersin 2013 i la inclusió per primera vegada del waterpolo femení, i amb el golf i l'hípica, que tornaven al calendari esportiu dels Jocs Mediterranis després del parèntesi en l'última edició. Aquests canvis han suposat un augment de 600 esportistes participants respecte de l’edició del 2013, que ha superat les expectatives prèvies del Comitè Organitzador.
 
El director executiu dels Jocs, Víctor Sánchez, ha atribuït aquest èxit de participació a “la bona comunicació entre Tarragona 2018 i els comitès olímpics nacionals participants, que s’han bolcat amb Tarragona per portar la millor delegació possible tenint en compte el saturat calendari esportiu que hi ha avui en dia”.
 
L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador de Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros, també ha volgut fer balanç dels Jocs Mediterranis. L’alcalde Ballesteros ha agraït a l’equip organitzador, les setze seus, els gairebé 3.000 voluntaris i els periodistes dels mitjans públics (la Xarxa/Tac 12, TV3, TVE i Tarragona Ràdio) que hagin estat fent tantes hores d’emissió en directe, així com a tots els que han cobert els deu dies de Jocs. Ha assegurat que “hi ha una sensació real i objectiva que hem estat a l’alçada. Han estat uns jocs complicats, il·lusionants i positius pel que fa a les xifres de participació”. “Hi ha hagut complicacions però s’han anat resolent, sobretot les del primer terç de la competició i derivades de l’increment de participació d’atletes”, ha completat.
 
El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha volgut elogiar la figura de l’equip de Voluntaris 2018: “No conec cap esdeveniment d’aquest nivell que hagi tingut tanta qualitat de voluntaris, que sempre han volgut ajudar amb un somriure. Els grans èxits d’aquests Jocs Mediterranis han sigut els voluntaris.”
 
El nombre total de voluntaris ha estat finalment de 2.850, als quals cal afegir els que han aportat les seus dels Jocs i els que han col·laborat amb Protecció Civil, entre d’altres.
 
A continuació figuren diverses xifres de l’operatiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018:
 
Transport

 • Durant els deu dies de competició s’han mobilitzat entre 85 i 120 autobusos diaris.
 • S’ha disposat d'11 línies A per a atletes i 6 línies O per a organització, voluntaris i mitjans de comunicació.
 • S’han arribat a mobilitzar entre 1.000 i 1.300 persones diàries. 

 
Mitjans de comunicació

 • Periodistes – 235
 • Fotògrafs – 102
 • Personal de TV – 491
 • TOTAL: 828 (internacionals: 119)

 
Pla Operatiu de Salut

 • Més de 67 professionals de l’Institut Català de la Salut i 280 voluntaris han format part del Pla Operatiu de Salut de Tarragona 2018.
 • Fins a dia d’avui s’han atès 340 visites mèdiques i s’han realitzat 60 derivacions al CAR Salou o a l’Hospital Joan XXIII.
 • S’han realitzat uns 400 controls de dopatge, dels quals tan sols un ha resultat positiu: la karateka de Montenegro Ana Draskovic.
 • Els metges han cobert un total de 1.473 hores de feina durant els dies de competició.

 
Logística
 
S’han distribuït 6.948 pícnics i 138.672 litres d’aigua.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta