Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2018 L'Ajuntament amplia i potencia els parcs bio saludables a la via pública

L'Ajuntament amplia i potencia els parcs bio saludables a la via pública

L'Ajuntament amplia i potencia els parcs bio saludables a la via pública

A la tardor els esportistes podran realitzar-hi exercici físic guiat per monitors professionals
 L'Ajuntament amplia i potencia els parcs bio saludables a la via pública Presentació ahir dels nous parcs saludables de la ciutat amb els consellers d'Esports, Elisa Vedrina, i d'Espais Públics, José Luis Martín. Foto: Mauri.
25/05/2018

L'Ajuntament de Tarragona ha ampliat i renovat les xarxes de parcs saludables d'arreu de la ciutat. Aquesta primavera s'han instal·lat dues noves instal·lacions lúdiques a Sant Pere i Sant Pau (al costat de l'avinguda Països Catalans, dins del Parc de la Muntanyeta) i la Móra (a la cruïlla dels carrers Baix Empordà i avinguda Mediterrani). Tot plegat ha estat fruit del treball conjunt de les conselleries d'Esports i Espais Públics. Les dues instal·lacions han tingut un cost de 17.629 €.

La consellera d'Esports, Elisa Vedrina, destaca que aquests equips "constaten el compromís de l'equip de govern amb la pràctica de l'esport per al conjunt de la ciutadania, des dels infants a les persones més grans. L'aposta pels equipaments esportius de qualitat al carrer s'ampliarà pròximament amb la instal·lació de taules de tenis taula, cistelles de bàsquet i porteries, tots ells preparats per evitar actes vandàlics, a diferents barris de la ciutat".
Vedrina també ha afegit que a la tardor està previst oferir un servei de monitoratge perquè les persones que hi facin exercici físic puguin gaudir d'un assessorament professional de forma gratuïta. Més endavant es donaran a conèixer els horaris d'aquesta activitat.

Per la seva part, el conseller d'Espais Públics, José Luis Martín, afegeix que aquests parcs bio saludables s'integren dins del Pla de Millora dels Parcs Infantils de la ciutat. Actualment hi ha una forta demanda per fer exercici a l'aire lliure i els equipaments actuals havien quedat una mica limitats a causa de la gran afluència d'usuaris. "És per això que ens vam plantejar instal·lar nous parcs bio saludables equipats amb circuits més complets i resistents i, així ampliar el nombre d'usuaris".

Un dels més destacats és el de l'Arrabassada, que ha millorat la superfície destinada a circuits esportius. "Aquesta zona -explica Martín- està al passeig de la platja i per tant molt utilitzada per adults i amb el pas dels anys, tot i el manteniment que s'hi ha practicat, s'havia anat degradant i havia quedat petita". Aquesta nova estructura pensada per fer esport s'afegeix al carril bici que s'està construint amb l'objectiu de connectar les platges de l'Arrabassada i el Miracle.

La xarxa de parcs saludables es completa amb els equipaments ubicats a la plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau i al Miracle, i amb els del Parc Saavedra i a la plaça Amèrica, equipats amb jocs destinats a la gent gran.

Segells de reconeixement d’administració oberta