Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2018 Mig miler d'esportistes competiran aquesta setmana al Mediterranean Open Championship de curses d'orientació

Mig miler d'esportistes competiran aquesta setmana al Mediterranean Open Championship de curses d'orientació

Mig miler d'esportistes competiran aquesta setmana al Mediterranean Open Championship de curses d'orientació

Dues de les proves es disputaran a la llera del Francolí i a la Part Alta de la ciutat
Mig miler d'esportistes competiran aquesta setmana al Mediterranean Open Championship de curses d'orientació Imatge de la presentació de la Mediterranean Open Championship. Foto: Mauri
22/02/2018


La ciutat de Tarragona acollirà dues de les curses del Mediterranean Open Championship (MOC), una competició internacional de curses d'orientació que es disputarà entre aquest dijous i diumenge a diferents indrets la demarcació.

La prova, que arriba a la demarcació de la mà del Club Montsant de Curses d'Orientació amb la col·laboració de la Conselleria d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, ha estat presentada públicament aquest dijous en roda de premsa al Palau Municipal.

Durant la celebració del MOC a Tarragona es disputarà l'especialitat més ràpida i espectacular d'aquest esport, les curses esprint. Curses més curtes i més intenses, que habitualment es disputen en terrenys com ciutats, pobles o parcs. El MOC es disputarà entre el 22 i 25 de febrer en quatre jornades:

  • Dijous 22 de febrer, Cursa Pròleg a la Llera del Francolí de 18.30 a 21.30 h
  • Divendres 23 de febrer, Cursa esprint nocturn a Montblanc
  • Dissabte 24 de febrer, Cursa llarga a Castillejos
  • Diumenge 25 de febrer, Cursa esprint a la Part Alta de Tarragona de 10 a 13.30 h

 

Totes 4 curses seran puntuables per a la Copa Tarragona 2018. A més, la cursa de llarga distància de dissabte a Castillejos serà puntuable per a la Copa Catalana.

El director de cursa i vicepresident del Club Montsant de Curses d'Orientació, Sebastián Ordóñez, ha destacat l'alt nivell competitiu de la prova: "La celebració del MOC a casa nostra permetrà gaudir, per primera vegada a Catalunya, de molts dels millors especialistes de les curses d'orientació, entre els quals vuit campions del món. La plaça de la Font serà el marc idoni per veure volar aquests atletes".

Per la seva banda, la consellera d'Esports, Elisa Vedrina, ha remarcat que la prova comptarà amb "prop de mig miler de participants, dels quals aproximadament 300 provinents de l'estranger. S'ha de destacar la capacitat del territori d'acollir i organitzar esdeveniments tan complexos i atractius i que també deixaran benefici econòmic per a la ciutat i l'entorn".

Les curses d'orientació són competicions atlètiques sense itinerari prefixat i on els corredors amb l'ajuda d'un mapa han de passar pel terreny per uns punts que estan senyalats al mapa i indicats al terreny amb una fita. Guanya el corredor que triga menys temps en passar per tots els punts indicats en l'ordre correcte.

Segells de reconeixement d’administració oberta