Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2019 La piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu dos campionats de la Federació Espanyola de Natació

La piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu dos campionats de la Federació Espanyola de Natació

La piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu dos campionats de la Federació Espanyola de Natació

El Patronat Municipal d’Esports executarà enguany l’escalfament de l’aigua de l’equipament amb una caldera de biomassa
La piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu dos campionats de la Federació Espanyola de Natació Foto: Mauri
25/02/2019

La piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu dos campionats estatals: la 30a Edició del Campionat d'Espanya Màsters d'Estiu, que tindrà lloc de l'11 al 14 de juliol, i la 7a edició  del Campionat d'Espanya Aleví d'Estiu, que se celebrarà del 18 al 21 de juliol. L'anunci l'han realitzat aquest dilluns a Tarragona el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena Pérez, el conseller de Presidència, José Luis Martín, i la consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina. Els representants municipals també han anunciat que aquest 2019 es realitzaran les obres de climatització tèrmica de la piscina, de manera que l'escalfament de l'aigua permetrà obrir l'equipament durant tot l'any. A la roda de premsa també hi han assistit el president del Club Natació Tàrraco, Josep Maria Claver, i la nedadora tarragonina Sylvia Fontana.

La bona valoració que la Federació Espanyola de Natació va fer de les proves aquàtiques dels Jocs Mediterranis ha permès confirmar la celebració de les dues proves aquest mateix estiu. Les inscripcions encara no estan obertes, però tenint en compte les últimes edicions es calcula que les dues proves poden aplegar conjuntament un total de 1.300 esportistes que, sumats entrenadors i acompanyants, poden elevar la xifra 2.000 persones. Es calcula que l’impacte econòmic directe de les dues proves se situa al voltant del milió d’euros, aproximadament.

Aquest anunci s'afegeix al realitzat fa unes setmanes de la col·laboració amb la Federació Catalana de Natació. D'aquesta manera, només un any després de la seva obertura, la piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu cinc competicions i té garantida la celebració de proves, com a mínim, fins a l'any 2022.

D'altra banda, el conseller José Luis Martín ha anunciat aquest dilluns que el Patronat Municipal d'Esports executarà aquest 2019 el projecte d'escalfament de l'aigua de la piscina de 50 metres.

L'objectiu d'aquesta actuació és que la piscina Sylvia Fontana estigui oberta durant tot l'any per donar servei tant als esportistes del Club Natació Tàrraco com als altres sis clubs de natació de la demarcació. Així mateix, amb aquesta actuació la piscina pot convertir-se en un pol de dinamització del turisme esportiu del territori i captar l'atenció d'altres nedadors nacionals i internacionals.

L'escalfament de l'aigua es durà a terme amb una caldera de biomassa, de manera que es reduirà l'impacte mediambiental, ja que el diòxid de carboni alliberat a l'atmosfera durant la combustió ja ha estat prèviament captat pels vegetals durant el seu creixement. El pressupost d'aquesta actuació se situa al voltant dels 200.000 euros.

Segells de reconeixement d’administració oberta