Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2020 Comunicat de premsa de la Conselleria d'Esports

Comunicat de premsa de la Conselleria d'Esports

Comunicat de premsa de la Conselleria d'Esports

En relació amb el comunicat emès pel club esportiu TGN Bàsquet
10/08/2020

En relació al comunicat emès pel club esportiu TGN Bàsquet, la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, vol manifestar el següent:

L’equip de govern municipal té la voluntat d’ajudar a tots els clubs esportius de la ciutat. Des del primer moment, hem intentat objectivar al màxim els criteris d’aquestes col·laboracions i estem treballant en la confecció d’unes noves bases de subvencions que permetin eliminar les subvencions nominatives i on tots els clubs s'hi puguin presentar i on es valorin, entre d’altres, els mèrits esportius, la promoció de l’esport base, la cobertura o retorns dels primers equips i altres aspectes que estan en fase de valoració.

En relació amb les subvencions nominatives, que s’articulen a traves de convenis que l’Ajuntament té i tenia subscrits amb els diferents clubs de la ciutat, des de l’equip de govern hem manifestat des del primer moment que volem canviar el sistema d’aquesta activitat de foment. Però hi ha convenis subscrits de fa anys, amb les seves característiques i necessitats pròpies, que han de finalitzar la seva vigència per a poder-los canviar.

Sobre les subvencions nominatives que no ha rebut el TGN Bàsquet durant els anys 2018 i 2019, cal dir que van ser aprovades pel Consell Plenari en dos expedients modificatius de crèdit (10.000 euros cada any) i, si no es van fer efectives, va ser perquè l’entitat beneficiària –TGN Bàsquet– no va gestionar-les; en el tràmit de la primera, no va presentar la documentació i, en la segona, no va presentar la sol·licitud.

En el pressupost municipal del 2020 no hi ha cap subvenció nominativa consignada a TGN Bàsquet, però des de la Conselleria d’Esports s’està tramitant l’obertura de la convocatòria de subvencions a les entitats esportives de la ciutat; convocatòria a la qual l’entitat s’hi podrà presentar d’igual que la resta de clubs del municipi.

En l’escrit emès per TGN Bàsquet també fa referència a l’aportació de 240.000 € que en el seu dia va realitzar l’Ajuntament de Tarragona per a la construcció del Pavelló del Sagrat Cor, on juguen habitualment els equips del club, i s'indica que l’aportació va anar directament destinada al propietari de la instal·lació i que el club fa una aportació anual a la Fundació de l’Escola per l’ús del pavelló. Sobre aquest punt, assenyalar que el conveni es va formalitzar entre l’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Cultural Privada del Col·legi Sagrat Cor de Jesús i el TGN Bàsquet Club, i és cert que l’aportació que realitzava l’Ajuntament la feia directament a la Fundació, però en aquest també s’estipulava que es permetria a la ciutadania de Tarragona fer us del pavelló amb un còmput anual de 900 hores; per tant, l’entitat esportiva podria haver fet ús d’aquestes hores.

Finalment, com sempre hem dit, la Conselleria està oberta per escoltar a tothom i a tots els clubs, i treballarà sempre pel bé de tot l’esport de la ciutat. Per la meva banda, l’acció de foment serà el més objectiva possible i espero dels clubs respecte cap els altres clubs i envers totes les persones implicades”.

Segells de reconeixement d’administració oberta