Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2020 Comunicat de premsa del Patronat Municipal d'Esports

Comunicat de premsa del Patronat Municipal d'Esports

Comunicat de premsa del Patronat Municipal d'Esports

En referència al partit de bàsquet del Joventut Badalona i el València
10/08/2020


En relació a la roda de premsa efectuada pel conseller Berni Álvarez sobre el partit de bàsquet del Joventut Badalona i el València, la consellera i presidenta del Patronat Municipal d'Esports, María José López, vol manifestar que per motius econòmics i de logística no ha estat possible acollir aquest partit, pels motius següents:

"Quan vam rebre la proposta per realitzar un partit amistós de pretemporada de bàsquet amb els clubs Joventut Badalona i el València ens vam posar a treballar per a la seva viabilitat. Des del primer moment ens vam plantejar dos escenaris: els pavellons municipals d'El Serrallo i Riuclar i el Palau d'Esports Catalunya.

La resposta sobre la primera proposta, El Serrrallo i Riuclar, va ser negativa per la humitat que hi ha als vespres, malgrat això ens van plantejar opcions que ho poguessin resoldre, com la contractació d'una màquina per eliminar la humitat, que tindria un import sense públic de 6.500 euros i de 8.500 euros amb públic. Alternativa que es va descartar pel seu import econòmic.

Del Palau Catalunya, s'ha de dir en primer lloc, que fins que l'Ajuntament de Tarragona no tingui la titularitat de la gestió, no pot fer cap inversió en el Palau i cap despesa ordinària que no estigui inclosa en el pressupost, tal com diuen els convenis puntuals que s'han signat fins al dia d'avui.

Malgrat això es van demanar pressupostos i el cost d'organització d'aquest partit era de 21.000 euros sense públic, que incloïa: muntar el parquet de 1.000 m2; vinilat del parquet; cobrir la resta de pista amb moqueta, 2.000 m2; transport de cistelles; neteja; seguretat per la normativa Covid-19, etc.

A més, aquesta instal·lació seria provisional perquè el terra és de formigó i de mala qualitat i s'ha d'arranjar. Per tant, no serveix l'argument del conseller Álvarez que amb aquest partit es podria avançar l'ús del Palau pels Clubs de Tarragona.

El conseller també ha indicat que els dos clubs ACB es farien càrrec de totes les despeses del partit, afirmació que no és certa, ja que en cap moment els clubs es farien càrrec de les despeses logístiques.

A més cal afegir que l'Ajuntament de Tarragona no té cap sol·licitud oficial en la qual es demani l'organització del partit. El conseller Álvarez rep l'oferiment per part dels equips ACB com entrenador de bàsquet, no com a regidor de l'Ajuntament.

És certa l'afirmació que al Palau Catalunya es va fer la fase de pretemporada d'ACB i el campionat d'Espanya de Tenis, però va ser a cost zero per l'Ajuntament, ja que no s'hi va invertir ni un euro. Ara sí que es requeria una inversió econòmica i logística que no podem fer.

El que està clar és que si el Palau Catalunya ja el gestionés l'Ajuntament, hagués estat molt fàcil tirar endavant aquest partit de bàsquet, però la realitat és una altra. El conseller Álvarez i el seu partit, el PSC, ho saben perfectament, ja que van tindre quatre anys per trobar una solució pel Palau i no ho van fer, i la proposta que el govern municipal va portar a Plenari per resoldre-heu hi van votar en contra.

Com poden veure, entrebanc ni un, això si, i pel bé de Tarragona estem encantats de rebre tota mena de propostes, però sempre amb responsabilitat i amb costos coherents".

Segells de reconeixement d’administració oberta