Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2021 El nou programa de natació infantil del PMET incorpora el Seguici Popular

El nou programa de natació infantil del PMET incorpora el Seguici Popular

El nou programa de natació infantil del PMET incorpora el Seguici Popular

Elements com la Víbria, l'Àliga o el Lleó representaran els diferents nivells i edats dels cursos, que s'inicien el proper dilluns 4 d'octubre
29/09/2021
El Patronat Municipal d'Esports de Tarragona (PMET) ha presentat aquest dimecres a les instal·lacions de Campclar el nou programa de natació infantil, que començarà el proper dilluns 4 d'octubre i que enguany compta amb dues novetats destacades, ja que els nivells i edats dels grups de natació seran representats per elements del Seguici Popular de Tarragona i es passa a funcionar amb un model de gestió informatitzat que permetrà l'avaluació contínua i generarà un historial individual àgil i fàcilment consultable.
 
Pel que fa a la incorporació dels elements del Seguici Popular, La Víbria, l'Àliga, el Lleó, la Mulassa, la Cucafera, el Bou, el Drac i un Diable simbolitzaran els diferents nivells i edats dels infants de la següent manera:
 
  • Prenadons (12 a 24 mesos): Víbria. 
  • Nadons (24 a 36 mesos): Víbria.
  • Preinfantils (3 a 5 anys): nivell I - Àliga / nivell II- Lleó.
  • Preinfantils (6 a 8 anys): nivell I - Mulassa / Nivell II- Cucafera.
  • Infantils (9  a 11 anys): Nivell I - Bou / Nivell II- Drac.   
  • Juvenils (12 a 17 anys): Diable.
En aquesta classificació, dins de cada franja d’infantil i preinfantil, hi ha dos nivells diferenciats i segons aquest nivell s'assigna l’element del Seguici corresponent. 
 
Les il·lustracions de les figures del Seguici adaptades al medi aquàtic, que simbolitzaran cada nivell i que es veuran a peu de piscina, han estat creades per Maria Pineda, Gloria Gotor i Mar Melero. Cada infant rebrà la figura en miniatura corresponent al grup al qual pertany, de manera que podrà portar-la al banyador i fins i tot col·leccionar-les a mida que avanci de nivell.
 
Segons ha explicat la consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, "El PMET vol motivar els infants amb les figures del Seguici que tant s'estimen i alhora mostrar la vinculació de l'esport amb la cultura popular i la identitat de Tarragona". "L'esport és cultura i és ciutat, i amb la incorporació del Seguici Popular al nou programa de natació volem reafirmar-ho i mostrar-ho" ha conclòs López, que alhora ha volgut posar en valor la informatització duta a terme per gestionar els cursos de manera més efectiva.
 
En la mateixa presentació, s'han explicat els detalls tècnics del nou programa de natació infantil, tot recordant que el PMET porta 35 anys formant en natació amb la màxima professionalitat.
 
El nou programa d'activitats aquàtiques del PMET es desenvoluparà del 4 d'octubre al 18 de juny a les piscines del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona.
Segells de reconeixement d'administració oberta