Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2021 El Patronat Municipal d'Esports trallada a clubs i abonats les mesures contra la COVID-19 vigents després de l'estat d'alarma

El Patronat Municipal d'Esports trallada a clubs i abonats les mesures contra la COVID-19 vigents després de l'estat d'alarma

El Patronat Municipal d'Esports trallada a clubs i abonats les mesures contra la COVID-19 vigents després de l'estat d'alarma

Els equipaments esportius municipals amplien l’horari per a clubs fins a les 23 h, prèvia autorització, i mantenen l’aforament al 50% en tots els casos
 El Patronat Municipal d'Esports trallada a clubs i abonats les mesures contra la COVID-19 vigents després de l'estat d'alarma imatge: Arxiu
13/05/2021

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona (PMET) ha fet arribar aquesta setmana a clubs i abonats les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya que, per resolució SLT/1392/2021, són vigents del 7 de maig fins a les 00:00 hores del dia 24 de maig de 2021. La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha volgut agrair a clubs, abonats i usuaris “els esforços realitzats en l’acompliment i adaptació d’una nova i complexa realitat, ajudant-nos en tot moment a crear un espai esportiu cada cop més segur”. “La comprensió i empatia mostrades han permès que les nostres instal·lacions hagin pogut estar en ple rendiment durant tot aquest període, donant a abonats, usuaris i clubs un servei tan necessari com essencial per al benestar de la nostra ciutat”, ha afegit.

 

Les mesures comunicades als clubs són les següents:

 

 • S’amplia l’horari d’obertura de les instal·lacions esportives fins les 23h. Per poder ampliar els horaris de les diferents activitats esportives fins les 23 h, els clubs i entitats esportives estan obligats a presentar davant del Patronat Municipal d’Esports i/o la Conselleria d’Esports la nova proposta d’horaris, que hauran des ser autoritzats prèviament per poder ampliar els horaris d’utilització fins les 23 h.
 • Es manté l’obertura de les instal·lacions esportives, subjectes a un aforament del 50%, tant en les instal·lacions i els equipaments a l’aire lliure com en espais tancats, incloses les piscines. Es necessari que s’estableixi un control d’accés i es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats.
 • L’ús del vestidors en les instal·lacions esportives municipals per part dels clubs i entitats només estarà permès per als partits de competicions oficials.
 • Es permet la celebració d’assemblees d’entitats esportives, de manera presencial, limitant l’aforament al 50% de l’autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones, i condicionat a garantir específicament la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d’instal·lacions tèrmiques d’edificis.

A excepció de les competicions d’àmbit estatal i internacional de futbol i de bàsquet de caràcter professional, es permet l’entrada de públic amb subjecció a les condicions següents:

 • En instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, amb subjecció a l’aforament del 50% de l’autoritzat i un nombre màxim de 1.000 persones.
 • En instal·lacions i equipaments en espais tancats, amb subjecció a l’aforament del 50% de l’autoritzat i un nombre màxim de 500 persones. S’ha de garantir la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d’instal·lacions tèrmiques d'edificis.
 • L’organització de la disposició de públic en esdeveniments esportius s’ha de fer d’acord amb els paràmetres previstos en el Pla d’acció pel desconfinament esportiu de Catalunya i sempre amb seient preassignat.

Al mateix temps la circular indica als clubs altres aspectes com són:

 • Els campus i activitats de lleure es podran realitzar, aplicant els criteris i protocols establerts pel Consell Català de l’Esport (pendents de publicació) i s’haurà de demanar l’autorització expressa de la Conselleria d’Esports i/o Patronat d’Esports.
 •  Els espais complementaris (bars) dels camps de futbol municipal, podran desenvolupar la seva activitat seguint els protocols específics indicats en la resolució SLT/1392/202.

Respecte de la pràctica esportiva individual a les instal·lacions esportives municipals, el PMET ha informat els abonats dels següents punts:

 • Per accedir a les instal·lacions serà necessari fer reserva d’espai amb cita prèvia.
 • Atesa la supressió de la restricció de mobilitat nocturna, les instal·lacions esportives del PMET es tornaran a regir pels horaris habituals i recollits en la web https://www.tarragona.cat/esports/equipaments-i-horaris/horaris.
 • Es manté l’aforament 50 % per a activitats de piscina i en activitats d’interior.
 • Es manté l’ús de mascareta sempre, excepte a la piscina (inclòs vestidors) i a les activitats a l’aire lliure.
 • Ús dels vestidors només si és necessari, i reduint al màxim el temps a l'interior.
 •  Cal utilitzar els gomets en les taquilles, per a ajudar a mantenir un correcte manteniment de neteja.
 •  Cal manenir de la distància de seguretat.
Segells de reconeixement d'administració oberta