Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament destina un 13% més a les subvencions a activitats i promoció esportiva local

L'Ajuntament destina un 13% més a les subvencions a activitats i promoció esportiva local

L'Ajuntament destina un 13% més a les subvencions a activitats i promoció esportiva local

Com a resposta a la situació excepcional, els clubs podran incloure despeses derivades de la COVID-19
27/09/2021

Aquest dilluns 27 de setembre s'ha publicat al BOPT la convocatòria de subvencions a activitats i promoció esportiva local de 2021 que llança l'Ajuntament de Tarragona a través de la Conselleria d'Esports. Les ajudes, que tenen l'objectiu de donar suport i promoure l'activitat esportiva de Tarragona, s'incrementen enguany un 13% respecte del 2020 (de 168.000 a 189.800 EUR), en resposta a la situació excepcional que ha generat la pandèmia de la COVID-19. 

En concret, la partida destinada a clubs i entitats passa de 135.000 a 150.800 EUR (+12%), mentre que la de centres d'ensenyament i AMPAs, de 8.000 a 10.000 (+25%). Per la seva banda, les ajudes destinades a esportistes individuals tenen un pressupost que passa de 15.000 a 17.000 EUR (+13%) i les subvencions a esportistes amb diversitat funcional, de 10.000 a 12.000 EUR (+20%).

També com a resposta a l'excepcionalitat generada per la COVID-19, els clubs podran incloure despeses derivades de la pandèmia i que han sigut necessàries per poder continuar l'activitat i els campus esportius com a activitat subvencionable.

Sobre aquestes subvencions i l'increment de les quanties, la consellera d'Esports de l'Ajuntament, María José López, vol destacar l'aposta de l'Ajuntament per estar a l'alçada de les circumstàncies actuals: "Hem fet un important esforç per incrementar la partida destinada a donar suport i reconèixer els resultats de l'esport de la ciutat després d'un any i mig molt difícil".

Tothom que estigui interessat en la convocatòria, pot presentar sol·licitud a la seu electrònica de l'Ajuntament o a l'OMAC (demanant cita prèvia) des de demà dimarts 28 de setembre i fins al 18 d'octubre, ambdós inclosos.

Quatre línies de subvencions

El Departament d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona atorga anualment ajut econòmic per a activitats i promoció esportiva local pel procediment de concessió en règim de concurrència competitiva. El procediment està regulat a les bases corresponents i s'estén a quatre línies de subvencions. 

La primera línia són les subvencions adreçades a entitats esportives i clubs i es divideix en un programa d'estructura logística (promoció de l'esport federat i formació i promoció de l'esport en edat escolar); i un programa de projectes en tres categories: suport a l'organització d'actes en temes de salut i seguretat, suport a activitats de celebració d'aniversaris significatius i programa de participació en competicions oficials federades.

Les subvencions abracen tres línies més, que són la línia adreçada a centres d'ensenyament i AMPAs de Tarragona per fomentar l'activitat esportiva i la dedicació; l'adreçada a esportistes individuals per fomentar l'activitat esportiva i la dedicació i premiar els resultats obtinguts; i la destinada a esportistes amb diversitat funcional per fomentar l'activitat esportiva i la dedicació.

Trobareu tots els detalls de la convocatòria a la Seu Electrònica municipal.

Segells de reconeixement d'administració oberta