Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2021 Tarragona atorga les distincions al mèrit esportiu

Tarragona atorga les distincions al mèrit esportiu

Tarragona atorga les distincions al mèrit esportiu

Serapi Colombo, Teresa ‘Bito’ Fuster i Pedro Latorre recullen els guardons en un acte al saló de plens de l’Ajuntament
Tarragona atorga les distincions al mèrit esportiu Foto: Josep Gallofré - Kiwop.
16/12/2021

L'Ajuntament de Tarragona ha atorgat aquesta tarda al saló de Plens les distincions al mèrit esportiu a Serapi Colombo, Teresa Bito Fuster i Pedro Latorre en un acte presidit per l’alcalde Pau Ricomà, que ha fet incís en les trajectòries exemplars dels tres guardonats: "tres referents de la ciutat, que han contribuït en fer-nos millors persones a través de l'esport".

El conseller d’Educació i Ocupació, Manel Castaño, ha llegit la glossa del professor i coordinador d’Educació Física i Esports de l’Escola Solc, Serapi Colombo, de qui ha destacat el fet de ser “una persona bolcada en la lluita per la inclusivitat i en la defensa del dret a gaudir de l'esport de les persones amb discapacitat intel·lectual”. Després que el mateix Castaño i l’alcalde li hagin fet entrega del diploma,  Serapi Colombo ha destacat que “aquest guardó em fa sentir molt orgullós en l'àmbit personal i col·lectiu. El reconeixement és cosa de moltes persones i gràcies a ells el projecte ha continuat, amb la importància dels valors de superació i participació en l'esport". 

Seguidament, la consellera d’Esports i Relacions amb les Entitats, María José López ha llegit la glossa de Bito Fuster, actual responsable del programa de voluntariat del Nàstic de Tarragona i durant molts anys gimnasta professional, destacant que “la Bito és esport, una persona que coneix molt be l'activitat esportiva de la nostra ciutat, que porta l’esport a la sang i que sense ell, sense dubte, la seva vida no hagués estat igual". Bito Fuster, per la seva banda, ha manifestat que “em sento amb moltes ganes i il·lusió de seguir fent coses i soc molt afortunada de rebre aquest diploma". 

Finalment, la consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes, Inés Solé, ha estat l’encarregada de llegir els mèrits del professor de taekwondo i hapkido Pedro Latorre, de qui ha destacat que “la seva dedicació es vital per a la construcció de l’autodefensa feminista. El diploma és conseqüència d’una vida dedicada al creixement col·lectiu, sobretot dones, joves i col·lectiu LGTBI”. Per la seva banda, Latorre, que ha recollit la distinció de mans de la consellera Solé i l’alcalde, s’ha mostrat molt orgullós amb la distinció i ha declarat que “vull ajudar a les persones, sobretot dones i nens, però també a qui ho necessita. El taekwondo m'ajuda cada dia a ser millor persona i ensenya valors que s'estan perdent, com el respecte". 

Tres trajectòries exemplars 

Serapi Colombo és professor titular d'aula i coordinador d'Educació Física i Esports de l'Escola Solc, escola amb què porta vinculat 39 anys, i membre fundador i actual president del Club Esportiu Solc. També és vocal assessor d'esport adaptat de la Junta Directiva del Consell Esportiu del Tarragonès i ha estat vocal d'esports d'integració al Consell Rector del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona. La seva activitat professional s'ha desenvolupat fonamentalment en l'àmbit educatiu, i concretament en el sector de l'educació especial amb alumnes amb discapacitat intel·lectual. A l’Escola Solc s’ha encarregat de gestionar la participació dels alumnes en nombrosos esdeveniments com ara els Jocs Internacionals Special Olympics. Durant els períodes de confinament, a través del Club Esportiu Solc, va mostrar el seu compromís amb el col·lectiu d’alumnes amb discapacitat intel·lectual oferint-los entrenaments online. 

Bito Fuster va néixer a Tarragona el 1974. Amb 7 anys va començar amb la gimnàstica rítmica i amb només 13 amb va ser seleccionada per l’equip de la Federació Espanyola de Gimnàstica. L’any 1991 a Atenes es proclama Campiona del Món de Gimnàstica Rítmica modalitat conjunts i l’any següent, a Stuttgart, Campiona d’Europa. Cursant la llicenciatura de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport comença a practicar el rugbi i és seleccionada per la selecció espanyola, amb la qual aconsegueix la setena posició a la Copa del Món de 1998 a Amsterdam. Un cop retirada, ha destacat per una impressionant trajectòria professional vinculada a l’esport, amb càrrecs com ara responsable del pla de captació de talents de la Federació Catalana de Gimnàstica, creadora i coordinadora del Campus Rítmica o responsable d’infraestructures i posteriorment responsable del Projecte Educatiu en el comitè organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Actualment és responsable del programa de voluntariat del Nàstic de Tarragona, des d’on col·labora amb esdeveniments de la Lliga Genuine. 

Pedro Latorre va néixer a Tarragona el 1963 i es va iniciar al taekwondo el 1983. És mestre entrenador nacional 7 DAN de taekwondo i mestre entrenador nacional 5 DAN d’hapkido. També és àrbitre nacional i jutge nacional i internacional, entre d’altres. És també director de la comissió d’esdeveniments de la Federació Catalana de Taekwondo. Entre els nombrosos reconeixements rebuts, destaquen el Diploma d’Honor atorgat per la Federació Catalana de Taekwondo per la col·laboració en els campionats d’Espanya, el Diploma al mèrit esportiu atorgat per la Federació Espanyola de Taekwondo i les medalles de bronze i plata al mèrit esportiu atorgades per la Federació Espanyola de Taekwondo. 

Segells de reconeixement d'administració oberta