Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2022 La Comissió Informativa de Territori dona llum verd perquè la gestió del Palau d'Esports sigui municipal

La Comissió Informativa de Territori dona llum verd perquè la gestió del Palau d'Esports sigui municipal

La Comissió Informativa de Territori dona llum verd perquè la gestió del Palau d'Esports sigui municipal

L’equip de govern portarà al ple del 18 de març l’acceptació de la mutació demanial de la Generalitat de Catalunya del solar on és l’equipament esportiu
10/03/2022

La Comissió Informativa de Territori ha aprovat l’acord que permet la regularització juridicopatrimonial definitiva del Palau d’Esports perquè la gestió sigui de l’Ajuntament de Tarragona. Aquest acord, anomenat mutació demanial, contempla que el consistori podrà utilitzar l’equipament esportiu de forma permanent, ja que fins ara hi havia un conveni que cedia temporalment i per un any el Palau a l’Ajuntament de Tarragona. El Govern va autoritzar la subscripció d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per regular, d’una banda, la utilització temporal i gratuïta de les instal·lacions del Palau d’Esports Catalunya per part del consistori tarragoní i, d’altra, la regularització juridicopatrimonial del solar.

La consellera d’Esports, Maria José López, valora aquest acord satisfactòriament: “Avui és un dia molt important perquè significa retornar-nos el Palau d’Esports de manera gratuïta per fer-ne un ús esportiu de per vida. Per tant, estarà a disposició dels tarragonins i tarragonines”.

La Generalitat de Catalunya va finançar, en el marc d’un protocol d’intencions signat el 2014 entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per a la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis del 2018 a Tarragona, la construcció del Palau d’Esports Catalunya, instal·lació esportiva realitzada per Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU en uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Tarragona, ja que no es va dur a terme cap cessió efectiva del domini del solar a favor de la Generalitat ni del Consell Català de l’Esport, ni cap altra operació jurídica de disposició sobre els terrenys.

Maria José López: ‘El principal objectiu és obrir-lo als clubs’

La subscripció del conveni permetrà que finalment l’Ajuntament de Tarragona pugui destinar el Palau d’Esports Catalunya a la pràctica i promoció de l’esport de pista coberta, com sempre ha reclamat. Des de la Conselleria d’Esports s’està treballant perquè, a partir d’ara que el Palau d'Esports serà municipal, es pugui posar a punt. “No ens marquem un calendari, però hi ha un treball tècnic fet perquè el principal objectiu és obrir-lo als clubs de la ciutat en la major brevetat possible”. I afegeix: “Des del Consistori prioritzem aprofitar i donar un ús ciutadà, esportiu i d'organització d'esdeveniments a l'equipament dels Jocs Mediterranis que va suposar una inversió més gran, 18 milions d'euros”.

Segells de reconeixement d'administració oberta