Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona clarifica el reglament sobre la indumentària a les piscines municipals

L'Ajuntament de Tarragona clarifica el reglament sobre la indumentària a les piscines municipals

L'Ajuntament de Tarragona clarifica el reglament sobre la indumentària a les piscines municipals

L’objectiu és evitar discriminacions entre homes i dones
L'Ajuntament de Tarragona clarifica el reglament sobre la indumentària a les piscines municipals Imatge d'arxiu de la piscina municipal de Bonavista. Foto: Isaias Mena.
01/09/2022

L’Ajuntament de Tarragona modificarà properament el reglament per a la utilització de les instal·lacions esportives municipals pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, aprovat el 2015. Actualment aquest reglament indica que per utilitzar les piscines municipals és obligatori l’ús del casquet de bany i “el banyador o bikini de dues peces”, fet que provoca diverses interpretacions sobre què es pot entendre per banyador.  

En aquest sentit, la consellera d’Esports, María José López, ha posat de manifest que “és cert que les piscines municipals de la ciutat tenen un caire esportiu i no lúdic, i per tant, les usuàries no acostumen a fer topless. Tot i això, creiem que és urgent acabar amb l’ambigüitat de l’actual normativa, que permet que els homes portin el pit descobert però no les dones”. I ha afegit que “cal que el nou reglament incorpori la perspectiva de gènere”.  

El nou reglament s’haurà d’aprovar pel Consell Rector del PMET i posteriorment pel Consell Plenari.  

Segells de reconeixement d'administració oberta