Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament rep els ciclistes tarragonins que van fer el Camí de Sant Jaume a favor d'AFANOC

L'Ajuntament rep els ciclistes tarragonins que van fer el Camí de Sant Jaume a favor d'AFANOC

L'Ajuntament rep els ciclistes tarragonins que van fer el Camí de Sant Jaume a favor d'AFANOC

Ricardo Mandrá i Pep Garcia han explicat l’experiència a la consellera d’Esports, María José López, i els nous projectes sorgits a partir de la iniciativa solidària
18/07/2022

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha rebut aquest dilluns els ciclistes Ricardo Mandrá i Pep Garcia després de la tornada del Camí de Sant Jaume, que van recórrer en bicicleta del 8 al 18 de juny per donar visibilitat i recaptar fons a favor d’AFANOC, entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes que pateixen càncer infantil i de les seves famílies. 

Durant la trobada, els esportistes, que formen part del Club Ciclista Campclar, han explicat a la consellera que ha estat “un repte dur per les altes temperatures, però molt gratíficant pel suport enorme trobat durant el camí, tant de particulars com d’entitats i administracions”. Els esportistes han fet esment especialment a Turisme de Lleida, que gràcies a la col·laboració amb Tarragona Turisme va realitzar una recepció que han volgut agrair. Mandrá i Garcia, a més, han avançat que altres associacions sense ànim de lucre han contactat amb ells per explorar iniciatives similiars i diferents empreses han mostrat interès per impulsar “nous projectes que ajudin a fomentar el ciclisme com a esport i com a eina solidària a favor dels més vulnerables”.

Des d’AFANOC Tarragona, expliquen que han recaptat 460 € que “ajudaran a continuar acompanyant i atenent tots els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies que ho necessiten”. “Ara bé –afegeixen—, a banda de la recaptació econòmica, la iniciativa ciclista ha ajudat a donar visibilitat al projecte i serveis que oferim a l'AFANOC, des de la Casa dels Xuklis a Barcelona fins a les seus a Tarragona i Lleida: sens dubte, ha estat un gran exemple d'implicació i solidaritat”.

Per la seva banda, María José López ha agraït als dos esportites la seva implicació i esforç “per portar el nom de Tarragona arreu i vincular-lo a valors tan positius com l’esport, l’esforç, el compromís, el companyerisme i la solidaritat”. “El Camí de Sant Jaume —ha continuat— és un símbol universal d’aquests valors i des de l’Ajuntament estem molt orgullosos que Tarragona els representi i de donar suport a d’iniciatives tan boniques com aquesta”.

Paral·lelament a la vessant solidària, els ciclistes van promoure durant el trajecte el cicloturisme com una activitat turística i familiar sostenible i van fer difusió de material informatiu i promocional de Tarragona Turisme com ara el plànol turístic de Tarragona, el dossier de Tarragona Patrimoni de la Humanitat i el de la Ruta dels primers cristians de Tàrraco.   

Segells de reconeixement d'administració oberta