Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2022 Tarragona acull la II Cursa Adaptada i Inclusiva

Tarragona acull la II Cursa Adaptada i Inclusiva

Tarragona acull la II Cursa Adaptada i Inclusiva

La cita, impulsada per entitats del món de la diversitat funcional de Tarragona, tindrà lloc aquest dissabte 22 d’octubre al Parc del Francolí
20/10/2022

Un grup d’entitats de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Esportiu del Tarragonès, organitza la II Cursa Adaptada i Inclusiva de Tarragona, que tindrà lloc al Parc Francolí de Tarragona el proper dissabte 22 d’octubre a partir de les 11 h.

Els detalls de la cursa s’han presentat avui al Pati Jaume I en un acte que ha comptat amb la participació d’Elena Rodríguez Soriano, cap de comunicació de la Fundació Onada i coordinadora de la cursa; Pere Valls, vicepresident executiu del Consell Esportiu del Tarragonès; i Elvira Vidal i María José López, conselleres de Capacitats Diverses i Esports de l’Ajuntament de Tarragona respectivament.

Elena Rodríguez ha estat l’encarregada d’explicar els detalls de la cursa, començant per l’objectiu principal, que és “fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar la ciutadania de Tarragona sobre les dificultats i la capacitat de superació dels nens, nenes, joves i persones adultes amb discapacitat, l’empenta de les seves famílies i la necessitat d’empatia social per no excloure cap persona de les activitats socials habituals, com ara l’esport”.

La cursa es farà a partir de les 11 h al Parc Francolí de Tarragona, un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació. La prova està oberta a persones de totes les edats amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies, que podran participar en les modalitats de cadira de rodes, caminador o deambulant; i a tota la ciutadania en general que vulgui participar-hi.

L’esdeveniment es desenvoluparà en un recorregut en línia recta amb distàncies adaptades (20, 40 i 60 metres) i un recorregut no adaptat d’1 km al voltant del parc. No hi ha temps màxim per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa si així es desitja. La cursa és no competitiva i només hi podran participar persones inscrites prèviament. En recollir el dorsal, cada participant rebrà una bossa amb obsequis i tothom, en acabar, una medalla. S’habilitaran espais de calma, lavabos adaptats i tot el necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva.

Elena Rodríguez també ha anunciat es preveu un augment de les inscripcions respecte de la primera edició, que va tenir lloc l’11 de desembre del 2021 també al Parc Francolí.

L’acte compta amb la participació de les entitats socials i educatives de Tarragona del sector de la discapacitat com la Fundació Onada, la Fundació Estela, l’AMPA del Col·legi de les Dominiques de Tarragona, les associacions Astafanies i Todos en Azul, l’escola SOLC i el Centre d’Educació Especial San Rafael, que han donat impuls a la iniciativa i s’han encarregat dels diferents detalls organitzatius, des de la difusió a l’elaboració de medalles artesanes, senyalització amb pictogrames, bossa de regal per a tots els participants i disseny del cartell de la cursa.

Aquestes entitats compten amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, dels Patronats Municipals d’Esports i de Turisme, del Consell de la Discapacitat, del Consell Esportiu del Tarragonès i de la Federació Catalana d’Atletisme, i conviden a sumar-s’hi a la ciutadania, empreses, voluntariat i resta d’entitats socials del territori.

La Fundació Onada coordina l’organització de la cursa juntament amb el Consell Esportiu del Tarragonès, Club Gimnàstic de Tarragona i Tarragona Esports, i ha facilitat la ubicació al Parc Francolí, gestionat pel personal del Centre Especial de Treball, que s’ocupa de la jardineria i neteja del parc, del xiringuito i de l’aparcament municipal.

Cada participant rebrà una medalla i una bossa amb regals, preparada per l’AMPA del col·legi de les Dominiques. A més, Todos en Azul ha preparat una carpa de la calma, perquè qui ho necessiti pugui retirar-se de la cursa i descansar.

Esport sense exclusions

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha volgut expressar durant la presentació que “tornar a celebrar la Cursa Adaptada i Inclusiva és la millor notícia que podia rebre Tarragona, perquè això vol dir que es consolida una festa de l’esport i la inclusió a la nostra ciutat”. “L’exit de la primera convocatòria ja ens va mostrar l’emoció d’aplegar el món de la diversitat funcional el voltant d’una cita esportiva, ja sigui una cursa o una activitat com el pàdel surf, i Tarragona Esports hi és i hi serà al costat d’aquestes iniciatives sempre”.

Pere Valls, vicepresident del Consell Esportiu del Tarragonès, ha manifestat al seu torn que “un dels objectius del CET és fer arribar l’esport a tothom: des de la seva creació als anys 80 del segle passat, sempre que se’ns ho ha demanat hem estat al costat de totes les entitats esportives del Tarragonès”. “El CET és pioner en l’organització de trobades de l’esport inclusiu, fa més de 25 anys, amb la Fundació Onada i l’Escola Solc, que són un exemple a seguir”, ha afegit.

Segons ha expressat finalment la consellera de Capacitats Diverses de l’Ajuntament, Elvira Vidal, “Celebrem l’acollida de la II Cursa Adaptada i Inclusiva, on l'augment de les inscripcions deixa clar que la societat cada vegada és més inclusiva. No excloure cap persona de les activitats socials habituals és fonamental per tal de crear una societat més amable i inclusiva, on tots tinguem les mateixes oportunitats i formem part d’un tot”. 

Segells de reconeixement d'administració oberta