Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2022 Una cursa de 100 kms pel Camp de Tarragona servirà per recollir fons per la lluita contra el càncer

Una cursa de 100 kms pel Camp de Tarragona servirà per recollir fons per la lluita contra el càncer

Una cursa de 100 kms pel Camp de Tarragona servirà per recollir fons per la lluita contra el càncer

L'alcalde Pau Ricomà agraeix la capacitat de mobilització de la Lliga contra el Càncer per visibilitzar la malaltia
08/07/2022

El cap de setmana del 29 i 30 d’octubre la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, juntament amb l’equip de KMxTu com a productors de l’esdeveniment i amb l’assessorament tècnic de Naturetime Events, organitzen Lliga’t a la Vida – Trail, una cursa per equips al Camp de Tarragona amb un recorregut de 100km i un límit de 26 hores per a realitzar-la.

Lliga't a la Vida - Trail és una cursa a peu, de llarga distància, a realitzar en format d'equips i per relleus. Té una finalitat solidària on totes les donacions de forma íntegra es destinen a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i de les seves famílies.

La presentació oficial de Lliga’t a la Vida Trail ha tingut lloc aquest divendres, 8 de juliol, a l’Ajuntament de Tarragona i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Tarragona, Sr. Pau Ricomà; la vice-presidenta de la Lliga i delegada a Tarragona Sra. Lídia Pascual; el Sr. Jordi Rodríguez, membre de KmxTu, entitat esportiva que co-organitza; la cap de Relacions Institucionals del Port de Tarragona, la Sra. Marta Virgili; el regidor de Benestar de la Riera de Gaià, el Sr. Albert Cuevas; l’alcalde de Bràfim, Sr. Xavier Rius; i l’alcalde de Masllorenç, Sr. Joan Miró.

La cap de Relacions Institucionals del Port de Tarragona, la Sra. Marta Virgili ha posat en valor l’oportunitat de poder col·laborar en el projecte per continuar teixint territori de la mà de moltíssimes persones que col·laboren en aquest projecte. “Des del Port de Tarragona vam tenir molt clara la nostra col·laboració amb Lliga i ens hi vam voler abocar des dels inicis quan ens van explicar la iniciativa”. 

“Estem molt contents i contentes de poder formar part d’aquesta festa esportiva solidària i farem tot el possible per a que sigui tot un èxit. És un goig que aquest esdeveniment passi pels nostres pobles i ciutats”, afirmen des de tots els Ajuntaments que col·laboren amb la cursa i que seran ciutats on hi haurà punts d’avituallament.

L’Alcalde de Tarragona, el Sr. Pau Ricomà s’ha mostrat “seguríssim que la cursa serà un èxit i una festa” i ha augurat que “aquesta primera edició serà la primera de moltes”. “Aquesta és una causa que ens toca de prop a tots  –ha conclòs— i cal agrair la feina i la capacitat de mobilització de la Lliga contra el Càncer per visibilitzar la malaltia”.

Per poder participar caldrà que cada equip, que ha d’estar format per màxim 7 participants, aconsegueixi recaptar un mínim de 700 €, en forma de donatiu, que s'haurà d'efectuar amb data límit del dia 19 d'octubre de 2022. D’aquesta manera, a través del web www.lligatalavida.cat, cada equip que vagi fent la inscripció tindrà un espai propi on es podrà anar veient el que porta recaptat. Tothom qui vulgui podrà fer el seu donatiu a l’equip que desitgi.

Funcionament de la cursa

  • Podran participar en la cursa tots els equips que hagin aconseguit reunir un mínim de 700 €.
  • La prova està dissenyada per poder realitzar-la corrent o caminant, amb un límit horari de 26 hores per finalitzar-la.
  • Es tracta d’un recorregut circular de llarga distància d’aproximadament 100 km tenint com a punt principal de sortida i arribada el Port de Tarragona.
  • Durant tot el recorregut és condició indispensable que hi hagi sempre, com a mínim, 3 membres de l’equip en cursa. Es podran fer relleus en els diferents punts d’avituallament i de control de pas que estaran situats en les poblacions de final de cada tram on hi hauran zones de pàrquing específiques per poder arribar en vehicle. La resta de membres de l’equip fan de suport.
  • Cada equip pot organitzar-se segons les seves necessitats, fent servir l’estratègia que cregui més oportuna a l’hora de fer els relleus.
  • Al reglament de la cursa (www.lligatalavidatrail.cat) hi ha tots els detalls que cal saber i tenir en compte per poder participar.

Recorregut

La cursa té com a punt de sortida el Port de Tarragona i transcorrerà per diferents termes municipals del Tarragonès, Baix Penedès i l’Alt Camp. (La Móra, La Pobla de Montornès, Bonastre, Albinyana, Masllorenç, Bràfim, Salomó, La Riera de Gaià i els Pallaresos)
El recorregut es definirà pròximament i tindrà 100 kms aproximadament. Serà un recorregut poc tècnic i amb poc desnivell per tal de facilitar que la gran majoria de participants puguin gaudir-lo i assolir l’objectiu.

Un repte majúscul a nivell esportiu i solidari

“A Lliga’t a la vida – Trail la competició com a tal no existeix, ja que totes les persones que arribin a la meta dins l'horari establert seran considerades finishers. L’objectiu de la cursa és poder recaptar el màxim de diners possibles alhora que es gaudeix de l’esport en equip. Si una cosa tenim clara és que en aquesta cursa guanyem tots”, afirmen des de l’organització.

Les inscripcions ja estan obertes, però no serà fins als propers dies que estarà habilitada l’opció de poder començar a fer donatius a cadascun d’ells.

Des de KmXTu i la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre agraeixen un cop més la implicació de tantes persones, entitats, institucions, voluntaris i col·laboradors que han volgut sumar-se a la iniciativa i que posen a disposició de l’organització tot allò necessari per a que l’esdeveniment sigui emmarcat com una de les millors festes esportives solidàries de la demarcació.

Segells de reconeixement d'administració oberta