Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 Arrenca el Campionat d’Espanya d’Orientació amb la participació de 400 esportistes

Arrenca el Campionat d’Espanya d’Orientació amb la participació de 400 esportistes

Arrenca el Campionat d’Espanya d’Orientació amb la participació de 400 esportistes

La primera cursa s'ha disputat aquest divendres a l'entorn del Pont del Diable
Arrenca el Campionat d’Espanya d’Orientació amb la participació de 400 esportistes Foto: Tjerk van der Meulen.
30/06/2023

Aquest divendres al matí ha arrancat el Campionat d’Espanya en edat escolar per Seleccions Autonòmiques d’Orientació 2023 amb la modalitat de mitjana distància al Pont del Diable. Aquesta és la primera vegada que Tarragona acull aquesta competició d’alt nivell en la qual participen els 400 millors esportistes en edat escolar de cada comunitat autònoma. El campionat s’allargarà fins al pròxim diumenge 2 de juliol.  

Coincidint amb el transcurs de la primera cursa al Pont del Diable, la consellera de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha agraït a la Federació Espanyola de Curses d’Orientació, a la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya i al Club local Montsant Orientació el fet “d'haver escollit la ciutat de Tarragona per dur a terme aquesta competició de primer nivell". "Moltes gràcies per la confiança, Tarragona esdevé avui l’epicentre de les curses d’orientació d’arreu de l’Estat espanyol", ha manifestat Adan, que ha destacat que aquest divendres “tornem a demostrar que Tarragona és una autèntica capital esportiva, una ciutat referent per acollir grans esdeveniments”. La consellera, que també ha agraït “la gran tasca organitzativa” per part de totes les entitats participants, ha subratllat la importància d’aquesta competició, la qual, “a banda de potenciar un esport integral que té una part educativa i social molt important, projecta a l’exterior part del patrimoni i els magnífics paisatges de l’Anella Verda de Tarragona”.  

“Hem escollit un lloc emblemàtic de Tarragona perquè aquests 400 esportistes coneguin aquest lloc tan idíl·lic”, ha explicat per la seva banda la directora del campionat, Gemma Solé, que ha destacat que en aquest campionat “hem volgut afegir el vessant social i educativa que aporta l’esport d’orientació”. El president de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, Josep Maria Santiago, ha mostrat “la il·lusió amb la qual tota la federació esperava aquesta competició, la més important a escala estatal i en un moment en què aquesta modalitat esportiva està en alça”. Finalment, el president de la Federació Espanyola de Curses d’Orientació, Francisco Gómez Cobas, ha lloat “la gran tasca tècnica, logística i organitzativa de la federació catalana i el club local Montsant Orientació”. “És impressionant tenir un aqüeducte romà tan important en el recorregut d’una cursa d’orientació”, ha conclòs Cobas.  

El reglament, les categories i el programa d’aquesta competició, que s’allargarà fins aquest diumenge 2 de juliol, es poden trobar a la pàgina web de l'esdeveniment.

Segells de reconeixement d'administració oberta