Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau comença l’any estrenant pista

El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau comença l’any estrenant pista

El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau comença l’any estrenant pista

L'alcalde Pau Ricomà explica que “la prioritat és que els clubs de la ciutat disposin d’unes instal·lacions esportives en les millors condicions”
El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau comença l’any estrenant pista L’alcalde de Tarragona i la consellera d’Esports amb els jugadors del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau. Foto: Tjerk Van Der Meulen.
10/01/2023

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha visitat aquest dimarts la nova pista del pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau. Aquesta setmana han finalitzat les obres de substitució del paviment, les quals han consistit en la col·locació d’una nova superfície de fusta i han suposat una inversió de 86.040,46 € amb l'IVA inclòs. 

El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau es va inaugurar l’any 1990 i des d’aleshores el paviment no s’havia substituït. Les obres, finalitzades aquesta setmana, també han contemplat la realització dels marcatges necessaris per a les diferents pràctiques esportives que es desenvolupen, així com l'adaptació del material esportiu existent a la nova alçada. 

“Una de les prioritats de l’Equip de Govern és que els clubs de la ciutat disposin d’unes instal·lacions esportives amb les millors condicions”, ha manifestat Ricomà, que ha destacat que l’objectiu és que els infants, joves, adults i gent gran “puguin dur a terme el seu esport de la millor manera possible”. En aquest sentit, l’alcalde ha subratllat que “apostem fermament per l’esport, per un esport amb valors que contribueix en el foment dels hàbits saludables i que, a la vegada, promou el sentiment i l’orgull de barri i de ciutat”. “Aquest orgull es plasma cada vegada que els clubs tarragonins surten a jugar i a defensar els seus colors”, ha afegit. 

La visita de la finalització de les obres del paviment del pavelló de Sant Pere i Sant Pau també ha comptat amb l’assistència de la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López, qui ha recordat que des de Tarragona Esports “estem, sempre, al costat de tots els clubs, entitats i federacions de la ciutat, els quals esdevenen un pilar imprescindible pel foment de la pràctica esportiva". “Els clubs esportius de la ciutat són el motor de l’esport i mereixen disposar dels recursos necessaris per continuar impulsant la pràctica i els èxits esportius. Teníem moltes ganes de veure aquesta nova pista, veure com es torna a omplir d’esportistes amb l’entusiasme i l’energia que els caracteritza”, ha afegit López. 

L’acte també ha comptat amb la presència dels presidents dels dos clubs esportius que utilitzen el pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau. “Entrar avui al pavelló i veure la nova pista ha estat espectacular”, ha manifestat el president del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, Alfonso Periáñez, que ha recordat que des que es va inaugurar, l’any 1990, l’equipament no havia estat objecte de cap obra de reforma d’aquestes característiques. “En un any disposem d’un nou sostre, d’una nova il·luminació i d’un nou paviment. Esperem que aquesta nova pista no només ens iguali els rècords que fins ara hem aconseguit, sinó que faci que siguem encara més competitius i que la ciutat de Tarragona tingui el millor voleibol de l'Estat espanyol”, ha conclòs Periáñez. 

Per la seva banda, el president del Club Bàsquet Sant Pere i Sant Pau, Dani Guerrero, ha manifestat que aquestes obres de millora han fet possible “el canvi que el pavelló necessitava des de feia molt temps, sobretot de cara als nens i joves del barri que utilitzen aquestes instal·lacions”. 

Més de 275.000 euros en actuacions de millora

En l’últim any, des de Tarragona Esports s’han invertit més de 275.000 euros per millorar el pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau. A banda del canvi de paviment, enguany també s’ha substituït la coberta, una actuació que va consistir en la retirada de la coberta original i el fals sostre, que estaven construïts amb fibrociment, que conté fibres d'amiant. Aquesta actuació va tenir un cost de 167.207,50 €. 

A més a més, també s’ha canviat l’antic enllumenat a llum led amb control remot per millorar l’eficiència energètica de l’equipament esportiu, una actuació que ha suposat una inversió de 22.522,76 €. Entre altres actuacions, també s’han dut a terme millores a les dutxes dels vestidors del mateix pavelló municipal i des de Tarragona Esports es va signar un conveni amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya per instal·lar una càmera de gravació i realització de partits en línia. 

Segells de reconeixement d'administració oberta