Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 La tercera edició d’Onades Inclusives omple la platja Llarga d’esport per a tothom

La tercera edició d’Onades Inclusives omple la platja Llarga d’esport per a tothom

La tercera edició d’Onades Inclusives omple la platja Llarga d’esport per a tothom

Una seixantena de persones han gaudit avui de sessions de pàdel surf inclusiu emmarcades en aquesta iniciativa per donar a conèixer l’epilèpsia
La tercera edició d’Onades Inclusives omple la platja Llarga d’esport per a tothom Foto: Tjerk van der Meulen.
30/07/2023

La tercera edició d’Onades Inclusives ha tornat a omplir la platja Llarga d’esport inclusiu. Gràcies a aquesta iniciativa impulsada per l’associació Si jo puc, tu també #epilep, una seixantena de persones amb discapacitat han gaudit aquest diumenge al matí de sessions de pàdel surf inclusiu, una activitat que ha comptat, un any més, amb la col·laboració de Tarragona Esports, el Club de Vela Platja Llarga, i els voluntaris del Consell Esportiu del Tarragonès. Com en les dues edicions anteriors, les Onades Inclusives han tornat a ser un èxit, exhaurint les places ràpidament.  

“Avui hem tornat a viure una magnífica jornada d'esport i inclusió", ha manifestat el conseller d’Esports, Berni Álvarez, qui ha destacat que les Onades Inclusives "és un exemple més de la gran tasca del teixit associatiu de Tarragona". "Des de Tarragona Esports és un plaer col·laborar en aquesta activitat, una gran iniciativa que esperem que cada any, si cap, encara tingui més impacte per donar la màxima visibilitat a les persones amb epilèpsia i, en general, a l'esport inclusiu. Des de l'Ajuntament de Tarragona sempre ens tindran al seu costat". 

“Aquest matí som testimonis de les onades més inclusives de les platges de la nostra ciutat. Aquestes onades contribueixen avui a donar visibilitat a l’epilèpsia i a continuar treballant per aconseguir una societat més inclusiva”, ha manifestat per la seva banda la consellera de Diversitat Funcional i Discapacitat, Cecilia Mangini, qui ha recordat que l’esport és salut “però també, sobretot, inclusió i cohesió social”. Tant Berni com Mangini han agraït i donat la sincera enhorabona a totes les entitats que han fet possible la tercera edició d’Onades Inclusives i, especialment, a l’associació Si jo puc, tu també #epilep per la seva tasca a l’hora de donar a conèixer l’epilèpsia mitjançant esdeveniments esportius.  

El president de l’associació Si jo puc, tu també #epilep, David Sanahuja, ha recordat que les Onades Inclusives van néixer fa tres anys per fer possible això que hem tornat a viure avui: "Persones amb i sense discapacitat gaudint d'una mateixa activitat". "Treballem perquè algun dia no hàgim de posar la paraula 'inclusió' darrere de cap activitat", ha subratllat Sanahuja, qui també ha destacat "l'emoció que sentim en veure la gran acollida que té aquesta iniciativa". Per la seva banda, el president del Club de Vela Platja Llarga, Manuel Pérez, ha agraït "el fet d'haver pogut col·laborar amb les Onades Inclusives per tercer any consecutiu, una iniciativa a la qual sempre donarem suport i que també ens serveix per formar-nos en l'àmbit de l'esport inclusiu". 

La segona jornada d’Onades Inclusives tindrà lloc el pròxim divendres 25 d’agost i, davant la bona acollida de iniciativa, ha s'està treballant per oferir una tercera sessió de cara al setembre. La iniciativa compta amb el suport d’entitats de la ciutat que treballen per donar visibilitat i naturalitzar les capacitats diverses. Les entitats participants són Aprodisca, Aspercam, Club Esportiu Solc, Sobreviure a l’ictus, Voluntaris llegat 2018 i Si jo puc, tu també #epilep, que és també la impulsora de l’activitat. En la iniciativa també hi col·labora Creu Roja.  

Segells de reconeixement d'administració oberta