Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona inverteix més de 3,5 milions d'euros en equipaments esportius en quatre anys

L'Ajuntament de Tarragona inverteix més de 3,5 milions d'euros en equipaments esportius en quatre anys

L'Ajuntament de Tarragona inverteix més de 3,5 milions d'euros en equipaments esportius en quatre anys

Més de 8.800 persones estan abonades al Patronat Municipal d’Esports, xifra que representa un increment de més d’un 14 % respecte al 2019
L'Ajuntament de Tarragona inverteix més de 3,5 milions d'euros en equipaments esportius en quatre anys Foto: Tjerk van der Meulen.
28/03/2023

Una de les màximes prioritats d’aquest mandat per part de la conselleria d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona ha estat la millora i la creació d’equipaments esportius públics. Aquesta aposta ha suposat una inversió de més de 3,5 milions d’euros amb actuacions ja realitzades i amb altres accions que actualment es troben en procés. Així ho ha manifestat aquest dimarts al matí la consellera d’Esports, Maria José López, qui també ha destacat que actualment el nombre de persones abonades al Patronat Municipal d’Esports de Tarragona (PMET) és de 8.884, una xifra que representa un increment d’un 14,4% respecte al 2019. Paral·lelament, Tarragona Esports ha destinat aquest mandat 4.054.791,40 € en ajudes i subvencions adreçades a entitats i clubs esportius de la ciutat.  

 “Aquestes xifres evidencien la ferma aposta d’aquest Govern Municipal pel foment de l’esport, sobretot pel que fa a l’esport base. Tarragona és una ciutat que estima l’esport i hem posat en marxa una política esportiva de proximitat i d’acompanyament a clubs i entitats en la qual l’esport és una eina de cohesió social, d’inclusió, de salut, d’educació, de formació i de transmissió de valors”, ha destacat López.  

Els més de 3,5 milions d’euros destinats a equipaments esportius públics s’han adreçat tant al manteniment, millora i adequació de les instal·lacions existents com a la creació de nous espais esportius a la ciutat. “Entre moltes altres actuacions, les millores dutes a terme als sis complexos esportius municipals van fer que aquestes instal·lacions rebessin, l’any passat, el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català que atorga el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport”, ha destacat la consellera d’Esports.  

En aquest paquet d’inversions també s’inclouen els més de 392.000 € destinats a l’adequació del camp de rugbi de l’Anella Mediterrània, els més de 275.000 € per la substitució del sostre, el paviment i l’enllumenat del Pavelló Esportiu de Sant Pere i Sant Pau, els 40.000 € de la nova pista de patinatge de l’Anella Mediterrània i els 24.000 € per la millora del Camp de Tir amb Arc de Sant Salvador. En el mateix pressupost també es troben els 200.000 € per la climatització, amb una caldera de biomassa, de la piscina Sylvia Fontana. “Hem passat de tenir una piscina oberta només quatre mesos l’any a un equipament que es pot utilitzar tot l’any i que ha rebut la marca de turisme esportiu per prat de l’Agència Catalana de Turisme”, ha recordat López.  

La consellera d’Esports també ha destacat els 100.000 € destinats a la creació de 21 parcs saludables, deu dels quals ja estan en funcionament i la resta s’adjudicaran aviat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. “L’objectiu és fer arribar els parcs saludables a tots els barris de la ciutat”, ha manifestat López, que també ha recordat que en aquest mandat s’han invertit 500.000 € a millorar i reparar els camps de futbol municipals.  

En paral·lel, també s’està treballant amb el projecte de remodelació del velòdrom i amb una altra de les màximes prioritats: el gimnàs i els vestidors de Sant Pere i Sant Pau, un projecte que compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros. A més, amb col·laboració amb la conselleria de Territori s’estan duen a terme altres actuacions, com ara l’Skateparc del Miracle, amb un pressupost de 200.000 €; i les pistes poliesportives de Parc Riu Clar, l’Albada i Sant Pere i Sant Pau.  

“Tots aquests projectes estan inclosos en el programa d’inversions elaborat a l’inici d’aquest mandat amb l’objectiu de posar al dia tot allò que no s’havia executat en els darrers anys”, ha apuntat la consellera d’Esports.  

Palau d’Esports Catalunya, la peça angular de la xarxa esportiva municipal 

L’equipament més rellevant amb el que compta Tarragona Esports és el Palau d’Esports Catalunya. “Un equipament heretat del passat mandat i que aquest Govern Municipal ha aconseguit no només que passés a mans municipals, sinó que li hem donat un ús esportiu i ciutadà de primer nivell”, ha remarcat la consellera López. I ha afegit: “Primer vam desencallar una situació patrimonial enquistada entre el Govern Municipal i el de la Generalitat després de les presses per organitzar els Jocs Mediterranis per, després, posar-lo a disposició de la ciutadania i dels clubs esportius de la ciutat. I és que ara sí que podem dir que el Palau d’Esports Catalunya, juntament amb la pista d’atletisme Natàlia Rodríguez i la piscina olímpica Sylvia Fontana, són la peça angular de la xarxa d’instal·lacions esportives de Tarragona, que està facilitant el seu sentit primari, el de l’esport com a element de socialització i de benestar físic i emocional”. Actualment, el Palau d’Esports Catalunya rep més de 250 esportistes cada dia. L’equipament l’utilitzen més d’una desena de clubs esportius de la ciutat.  

Tarragona, capital esportiva acollidora de grans esdeveniments esportius  

“En els darrers anys, Tarragona s’ha convertit en una autèntica capital esportiva acollidora de grans esdeveniments esportius”, ha subratllat López, que ha recordat que, en els darrers quatre anys, “la ciutat ha acollit la 43a Lliga Catalana ACB AON, el Festival de Waterpolo Formatiu Habawaba Spain, el Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalán, el Campionat de Catalunya de Karate, la cursa d’obstacles temàtica Egyptian Race,  la segona prova del Circuit Svatour i, entre altres esdeveniments, en els pròxims mesos Tarragona serà l’escenari del 35è Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques de Minibàsquet, d’un dels més grans campionats de Cross Training de Catalunya i de la final de la quarta etapa de La Vuelta”.  

La consellera d’Esports també ha destacat que en aquest mandat “s’ha apostat per crear nous esdeveniments per ampliar l’oferta lúdica i esportiva i ho hem fet amb la col·laboració de nombroses entitats de la ciutat”. Alguns d’aquests nous esdeveniments esportius han estat la Tarraco Health Race i la Imperial Tarraco Trail. “Des de  Tarragona Esports també hem organitzat la primera cursa de muntanya Trail Tarragona i s’ha posat en marxa el programa Ens movem a l’aire lliure amb nombroses activitats i un miler de participants”, ha explicat López, que ha subratllat “la gran acollida” que han tingut tant aquests nous esdeveniments esportius com els que ja s’han consolidat a la ciutat, com ara la Mitja Marató o la Peonada Popular.   

Aposta per l’esport inclusiu  

Des de Tarragona Esports també s’ha apostat per fer arribar l’esport a tota la ciutadania. “Hem treballat de la mà de nombroses entitats del sector de les capacitats diverses per posar en marxa noves activitats i esdeveniments esportius adaptats”, ha manifestat la consellera d’Esports. Entre aquestes noves activitats esportives adaptades destaquen la Caminada Popular Aspercamp, les jornades de Pàdel Surf Onades Inclusives, el Bateig de Submarinisme adaptat, la Caminada de la Diversitat amb l’ONCE,  la Cursa i Caminada Virtual a favor de Niemannpick, la Caminada Popular pel Casal de l’Autisme, així com l’arribada de la torxa dels Specials Olímpics. D’altra banda, també s’han incorporat pictogrames a les instal·lacions esportives municipals per millorar la comunicació amb persones amb trastorn de l’espectre autista.  

“En definitiva, aquest Govern Municipal ha apostat fermament pel foment de l’esport, per garantir a tothom l’accés a la pràctica esportiva. Hem invertit com mai amb la millora i la creació d’instal·lacions esportives públiques; i en l’aportació d’ajudes i subvencions a entitats i clubs de la ciutat perquè sabem que el teixit associatiu és un pilar imprescindible pel foment de la pràctica esportiva a tots els barris de la ciutat. Volem continuar amb aquesta política, una política esportiva oberta i al costat dels clubs i dels esportistes que entén l’esport com una eina de salut, però també d’inclusió i de cohesió social”, ha conclòs la consellera d’Esports.  

Segells de reconeixement d'administració oberta