Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 Tarragona acollirà la tercera parada del Circuit Català de Breaking

Tarragona acollirà la tercera parada del Circuit Català de Breaking

Tarragona acollirà la tercera parada del Circuit Català de Breaking

La Copa Ciutat de Tarragona es disputarà el 20 d’agost a la Pèrgola del Serrallo
09/08/2023

Tarragona acollirà la tercera parada del Circuit Català de Breaking. La Copa Ciutat de Tarragona tindrà lloc el 20 d'agost, a la Pèrgola del Serrallo. La competició, organitzada per la Comissió Assessora de Breaking de la Federació Catalana de Ball Esportiu i amb la col·laboració de Tarragona Esports, pretén presentar el breaking (breakdance), una disciplina de ball esportiu que debutarà com a disciplina olímpica als Jocs Olímpics de París 2024.

El breaking és actualment una de les danses urbanes més practicades al territori català. A la competició del 20 d'agost, que començarà a les 13 h i s'acabarà al voltant de les 20 h, s'espera que hi participin un centenar de ballarins i ballarines, tant infants, com adolescents i adults.

La Copa Ciutat de Tarragona és la parada provincial del Circuit Català de Breaking i tindrà dues categories: 1vs 1 i 2 vs 2. La primera es dividirà en tres categories en funció de l'edat: infants (màxim 30 places), júniors (màxim 16 places) i adults i professionals del breaking (màxim 30 places). Els competidors s'enfrontaran en batalles on hauran de ballar de manera improvisada amb la música que punxarà un DJ en directe. En L'1vs1 només podran participar ballarins i ballarines de Catalunya. En el cas del 2vs2 hi podran participar un màxim de 30 parelles, de qualsevol indret del món.

El conseller d'Esports i Turisme Esportiu, Berni Álvarez, s'ha mostrat satisfet que el Circuit Català de Breaking faci parada a Tarragona i ha reiterat que "és una mostra més del suport de Tarragona Esports a totes les disciplines esportives". Ha destacat la rellevància que la ciutat "aculli un esdeveniment d'aquestes característiques, especialment un any abans del debut del breaking debutarà com a esport olímpic". El conseller considera que, precisament aquest debut i actes com la Copa Ciutat de Tarragona, "fan palès del bon moment de salut que viu aquesta disciplina de ball esportiu, que ha guanyat molta popularitat els darrers anys".

Ha afegit que l'esdeveniment és un reclam més de l'aposta de Tarragona pel turisme esportiu, "ja que hi participaran ballarins de Catalunya, però també d'Espanya i altres països". Finalment, ha posat en valor el fet que tingui lloc a la pèrgola del Serrallo, "fet que contribuirà a dinamitzar el barri durant tota la jornada de competició".

La Copa Ciutat de Tarragona pretén ser un esdeveniment referent en el món del breaking, més en un any preolímpic. La competició garanteix a la ciutadania un espectacle de dansa, creativitat, acrobàcies i musicalitat obert a tots els públics.

Segells de reconeixement d'administració oberta