Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 Tarragona acull el primer campionat internacional de patinatge artístic grups xou

Tarragona acull el primer campionat internacional de patinatge artístic grups xou

Tarragona acull el primer campionat internacional de patinatge artístic grups xou

Es tracta de la primera edició de l’Open Internacional Stars Xou que tindrà lloc al Palau d’Esports Catalunya aquest cap de setmana
Tarragona acull el primer campionat internacional de patinatge artístic grups xou Foto: Tjerk van der Meulen.
18/07/2023

Aquest cap de setmana, dies 22 i 23 de juliol, Tarragona esdevindrà l’epicentre del patinatge artístic amb el I Open Internacional Stars Xou, el primer campionat internacional de patinatge artístic de grups de xou organitzat per la Federació Catalana de Patinatge amb la col·laboració dels clubs de patinatge de la ciutat i Tarragona Esports. A banda de ser la primera edició, és el primer esdeveniment de patinatge que acull el Palau d’Esports Catalunya, el qual aplegarà 360 esportistes d’una quarantena de formacions procedents d'Itàlia, França, Comunitat Valenciana i Catalunya. 

“El fet d’acollir la primera edició d’aquest campionat torna a evidenciar que Tarragona és una ciutat de referència per acollir grans esdeveniments esportius. Treballem dia a dia per això, per potenciar la capitalitat esportiva de Tarragona i ser seu de grans competicions que fomenten i promocionen l’esport i, a la vegada, projecten i difonen la nostra ciutat com a destinació turística”, ha manifestat el conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, en el transcurs de la presentació del campionat que ha tingut lloc aquest dimarts al matí.  

El conseller ha agraït la confiança dipositada en Tarragona a la Federació Catalana de Patinatge, així com tota la tasca organitzativa per part d’aquesta federació, dels clubs de patinatge de la ciutat i del personal de Tarragona Esports. “Us encoratgem i seguirem al vostre costat per donar continuïtat aquest campionat afegint-lo al calendari anual d’esdeveniments esportius”, ha conclòs.  

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons, ha destacat que aquest "és un gran esdeveniment de caràcter internacional que té molta voluntat de continuar amb noves edicions". "Aquesta primera edició serà la primera pedra d'un esdeveniment perquè tots els grups de xou tinguin l'oportunitat de competir", ha manifestat per la seva banda el delegat territorial de la Federació Catalana de Patinatge a Tarragona i les Terres de l’Ebre, Benedicte Piquer. Finalment, el vicepresident de la Federació Catalana de Patinatge, Eduard Casals, ha subratllat que un dels principals objectius d'aquest campionat "és posar Tarragona en el centre del patinatge internacional".  

Les competicions, dissabte i diumenge a la tarda  

Aquest dissabte dia 22 de juliol a partir de les 16.45 h tindran lloc les actuacions de 'Promoció’, en les quals intervindran quatre Quartets, dotze Grups de Xou Júnior, sis Grups de Xou Petit i un Grup de Xou Gran. La competició arrencarà al voltant de les 16:45 h, i la seva fi està prevista a les 20 h. L’endemà, diumenge 23 de juliol a partir de les 16 h, competiran dos Quartets de categoria Cadet, un Quartet de Categoria Júnior, set Quartets de categoria sènior, un Grup de Xou Júnior, un Grup de Xou Gran i quatre Grups de Xou Petit. 

Consulteu tota la informació sobre el I Open Stars Xou i la venda d'entrades al web de la Federació Catalana de Patinatge.

Segells de reconeixement d'administració oberta